vrijdag 2 oktober 2015

Plog 275 - Hotel De Witte Bunker

Wat deed ik op 02 oktober 2015?

Dag Saartje, niet tot vanavond. Ik ga weer een paar nachtjes in Utrecht logeren. Stom hè?

We zijn op pad en ik heb er zin in. Eerst hoefde ik me niet te melden op de SEH en toen toch wel. De SEH is niet mijn favoriete hang out.

Het is überhaupt geen weer voor een ziekenhuisopname.

Nou, we zijn er.

Dit is bijvoorbeeld een van de activiteiten die ze graag beoefenen op de SEH (een bloedgas prikken). Gelukkig zit de naald in een keer op de goede plaats en voel ik er niet veel van.

Als alle onderzoeken gedaan zijn moet je meestal erg lang wachten. Alleen al hierom moet je altijd je eigen kussen meenemen. Met nestgeur.

Gelukkig wacht ik niet alleen. Hoi mensen die alweer een vakantie door de neus geboord zien doordat CF roet in het eten gooit. Gelukkig kunnen we erom lachen. En zijn de konijnenbouten al voor gebraden. Die smaken vast ook lekker met de camper op de oprit.

Verrassend genoeg mag ik al snel door naar boven. Mijn kamer was toch klaar en het duurt nog wel even voor ik terecht kan bij de anesthesie voor een lijn.

Ik ben de laatste klant voor vandaag. Daarom (?) krijg ik een midline ipv een piccline. Ik ben allang blij dat ik überhaupt iets anders krijg dan een gammel infuusje in mijn hand of pols.

De hoeveelste keer is dit nu? Ik ben de tel kwijt.

Volgens mij gaat het goed.

Ja hoor. Weer gelukt. Nog even poetsen en dan kunnen we beginnen.

Of we zelf de weg terug naar de afdeling konden vinden? Uiteindelijk wel ja. Via het lab van de stamceltransplantatie. Wat een avontuur weer hè mam.


Nou, een kamer met een uitzicht.

En een roze badkamer.

Ik lig aan de kant van de MRI's en dat heeft best invloed op de kwaliteit van de WiFi. Denk ik althans, dat het daaraan ligt.

En we zijn begonnen! Dit keer krijg ik Tobra en Meronem. Die laatste is wel een spannend experiment omdat ik vorig jaar met een leverontsteking kampte, die mogelijk gerelateerd was aan de Meronem. Dat gaan we nu dus proefondervindelijk uitvogelen.

Ineens staat er een dame in mijn kamer met een ECG-apparaat. Wat nou weer? Ideetje van de zaalarts vanwege de combinatie van twee medicijnen die mogelijk van invloed kunnen zijn op je hart. Oké.

"En? Is het goed?" vraag ik aan de ECG-dame. Daar mag ze helaas niks over zeggen. Want ze is nog student. En als ze iets zou zien mocht ze het evengoed niet. Nou, lekker informatief weer.

Ha lieverds! Fijn dat jullie ook weer van de partij zijn.

Een foto die is geplaatst door slomeneri (@slomeneri) op

De avondverpleegkundige vond mijn saturatie wat krapjes en zuurstof wel een goed idee. Welja joh.
Hej hej.

2 opmerkingen:

Judith zei

Succes in het ziekenhuis, ik hoop dat je zo snel mogelijk weer naar huis mag.

Vnn zei

Heb vanmorgen even Srh geknuffeld voor je bij je mams. Als je je weer beter voelt gaan we samen een nieuwe hobby zoeken: biodanza. We moeten die positieve energie laten stromen; dan gaat alles vast beter! Get well schnoebel. We moeten die lunch nog inhalen.