donderdag 26 november 2015

Plog 330 - De rolladetrekjes van Sara

Wat deed ik op 26 november 2015?

Oh ja, de zuurstofman. Die komt eens in de zoveel weken mijn vat vullen. Altijd vroeg in de morgen. Nou ja, de dag is begonnen!

Dan kan ik net zo goed dit maar achter de huig klappen.

Och heden. Hier klopt van alles niet. Om te beginnen is het nog zomertijd op mijn meter. En een uur geleden at en bolusde ik nog maar en dan nu al zo'n getal. Voordeel is wel dat ik nu zeker weet dat er in mijn nieuw geschoten naaldje geen knik zit.

Twee weken na het inbrengen van de g-tube weet ik zeker dat het geholpen heeft. Ik heb echt een stuk minder pijn in mijn gebied. Wat een opluchting. Daarnaast heb ik ontdekt dat de boel stevig vastplakken bijdraagt aan het comfort. Zolang er maar niks bungelt, trekt en duwt. En vooral niet te zuinig zijn met gaasjes. Dat was in het verleden een verkeerde bezuiniging. Waarom toch?!

Goed, maar door mijn slechte planning en die dikke hypo gaat sporten hem niet meer worden. Dat vind ik oprecht jammer.

Oh Sara! Waar zit jij nou?

En waar gaan we naar toe?

Mijn moeder heeft ons opgehaald.

Zo te zien gaan we eerst drank halen. Om precies te zijn een tray cola light. Want ik kom. Logisch.

Ik beloofde de goeroe aan de wandel te gaan. Nu mijn gebied niet meer trekt kan ik het trekken van Sara ook beter handelen.

Leuk zeg, om hier weer eens te zijn, in mijn oude dorp. Onderweg komen we allemaal bekenden tegen. Een groet hier, een praatje daar. Ik mag dat wel.

Ik zwaai nog even naar de goeroe voor we weer naar huis gaan.

Volgens mijn vader zit Sara als een rollade in haar tuigje. Zou het van de restjes sondevoeding komen? Of de overdaad aan stokjes en snoepjes die ze van mijn ouders krijgt?

Dat haken gaat overal maar door hè.

Mam wat doe je?! Je kunt veel van Sara zeggen maar ze houdt echt iedereen fit en soepel.

Onze pakkettenbezorgster is echt lief! Bij thuiskomst lag er een briefje in de bus dat ze morgen terug zou komen om een pakketje opnieuw aan te bieden. Maar zonet stond ze opnieuw aan de deur en gaf het alsnog vandaag af. Dat is nog eens service!

Voor Sara was er trouwens ook post. Het moet niet gekker worden zeg.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Langs mijn ouderlijk huis gelopen zie ik en ons pap gesproken hoorde ik :)