dinsdag 1 december 2015

Plog 335 - Een dag om in te lijsten

Wat deed ik op 01 december 2015?

Serieus? Is het al decémber?!

Laat ik de verse maand dan maar snel met een opgeruimde keuken beginnen.

Zo ja. Veel beter.

Oh dit is leuk! Deze lijsten bestelde ik zondagavond bij posters.nl (en scoorde nog een fijne korting van 25%). Ze passen precies om mijn leuke posters. Nu hoef ik niet meer te werken met lelijke passe-partouts om ze in te grote lijsten van IKEA te frotten.

Meer dan tevreden!

Dan kan ik nu op pad. Het belooft een ouderwetse joetsmiddag te worden. Eens kijken hoe me dat tegenwoordig nog af gaat. Ik heb er in ieder geval super veel zin in!

Muziekje aan, de ruitenwissers die ritmisch meezwiepen. Mijn eerste bestemming is Weert.

Via marktplaats vond ik een knoeperd van een wissellijst, zo goed als nieuw en voor een klein prijsje bovendien. Deze maat (70 x 100cm) gaat uit het assortiment bij IKEA. Volgens de mens zou ik hem prima kunnen vervoeren in mijn blauwe bolide. Je begrijpt dat ik even flink heb staan vloeken en zuchten op een Weerter parkeerplaats? Met mijn stoel helemaal naar voren geschoven en een piepklein spiekgaatje voor de achteruitkijkspiegel zit er niks anders op dan voorzichtig weer naar het zuiden te rijden.

Als je eenmaal op kruissnelheid bent gaat het prima.

Door naar het volgende adres.

Ik bel aan bij Octavie. Dat is leuk en een beetje spannend want we kennen elkaar vooralsnog alleen online. Ook al zaten we op dezelfde middelbare school en wonen we in dezelfde stad.

Octavie illustreerde een kinderboek over diabetes. Naar aanleiding van mijn blog over CF en diabetes vroeg ze of ik een paar boekjes wilde hebben, om uit te delen aan pubers met diabetes. En ik mag er zelf ook een houden. Dankjewel Octavie! 

Het is zo grappig om nu zelf in een decor te zitten dat je alleen van foto's kent. En die lieve Marie is er ook!

Na de thee spoed ik me naar de Action.

Het plan was om ook nog de kringloop aan te doen maar het reservelampje van mijn eigen benzinemeter is aangesprongen. Ik kan beter naar huis gaan. En tevreden zijn over deze heerlijke middag!

Met de kaarsjes aan en wat lekkers voor mijn neus plof ik op de bank. Aan Sara's staart te zien is zij ook blij dat ik er weer ben.

En ze vraagt zich af welke overheerlijke hondengeur er aan mij kleeft. Ik word van top tot teen besnuffeld.

Ik zei toch dat het een joekel was?

Voor Sara's speelgoed kocht ik een mandje. Dat ruimt enorm op.

Natuurlijk kijken we naar het Brabantse blok op RTL5. Vandaag vloeit Sjef zijn tranen in een Helmondse gymzaal. Die man is net een door hormonen aangevreten vrouw, zoveel jankt hij. De laatste keer dat ik in tranen was in een Maasrichtse gymzaal was toen ik mijn enkelbanden scheurde. Maar dat is inmiddels 13 jaar gelden dus ik vraag me af of het dan nog wel telt.

Hej hej.

Geen opmerkingen: