zondag 6 december 2015

Plog 340 - Sinterklaas deel twee

Wat deed ik op 06 december 2015?

Mijn dag begint met het prepareren van mijn gebit. Een goede mondhygiëne is heel belangrijk.

Klaar voor een nieuwe dag in het algemeen en ronde twee van de sinterklaasfestiviteiten in het bijzonder.

Eerst nog maar eens onze buit van gisteren bekijken.

En weer klaar om op pad te gaan. Inclusief sparygerei en voedingsspullen. Ik voel me een mini-nomade.

Bij mijn schoonouders op de keukentafel ziet het er ook veelbelovend uit.

Een paar weken geleden trokken we digitaal lootjes. Met de afspraak geen geknutsel en wel een gedicht. Mijn schoonvader mag als eerste iets uitpakken en daar dreigt het al mis te gaan. Ik had hem namelijk en dit is niet wat ik inpakte!

Maar ik maak me geen zorgen. Ik heb toevallig een super grappige zwager die de boel graag ontregelt. Daar houd ik wel van. Zodoende belandt het pakje via mijn schoonvader alsnog bij mij.

Daarna is Rlph zelf aan de beurt. En ook hij wordt gefopt. Zo gaat dat met foppers. Hij vroeg een useless box en krijgt de nieuwste variant.

Zo te zien is mijn schoonvader nu wel aan het juiste gedicht bezig.

Lnnk en ik hebben van tevoren al precies in kaart gebracht wie wie heeft en onze theorieën blijken prefect te kloppen.

Of we ook "kwetsende" gedichten mochten maken, vroeg mijn schoonmoeder laatst terloops. Had ze snode plannen of was ze bang zelf het onderwerp te worden van lichte spot? Geen van beide blijkt het geval. Ik vermoed dat het rijm van haar zoon in een lijstje gaat.

De zoon in kwestie dan. Die door zijn zuster licht ironisch op de vingers wordt getikt.

Er is zelfs een pakje voor ons Saartje!

De naef scharrelt af en aan wat rond tussen zijn speelgoed, oud en nieuw. Tussendoor nog een verkwikkend dutje. Die waterpokken vreten maar energie.

Ik kreeg het boek Shoot! van Zilverblauw. Of ik nu dan eindelijk van de automatische stand van mijn camera afkom is maar de vraag (ik snap mijn camera gewoon niet!) maar er staan vast nog veel andere tips en trucs in.

Sprayen en de sonde aankoppelen doe ik gewoon lekker thuis. We zijn kapot met z'n allen. Het was een heel fijn weekend maar net iets te druk.

Er dreigt zelfs wat oververmoeide chagrijnigheid in huis te sijpelen. Dat kan de bedoeling niet zijn. Daarom kijk ik nog even De Kwis terug. En ga  daarna met een glimlach naar bed.

Hej hej.

1 opmerking:

Barbaramama zei

Dat ziet er gezellig uit zeg!
Ik kreeg ook het Shoot boek van Zilverblauw. Echt mooi!