dinsdag 8 december 2015

Plog 342 - Als een glitterhert

Wat deed ik op 08 december 2015?

Goedemorgen. De dag is weer begonnen.

En wat voor een dag! Vandaag ga ik de kerstboom optuigen.

Drie bakken vol kerstmeuk voor iemand die een fundamentele hekel aan kerst heeft is best een beetje gek. Dat geef ik grif toe.

Gelukkig ga ik wel altijd heel systematisch te werk met de kerstverlichting opbergen. Zodoende rol ik de lampjes het jaar erop moeiteloos uit.

Oh wacht, ik zet ook een stemmig muziekje op. Dat tuigt vast nog beter.

Het voordeel van een hond die altijd in de hal wil liggen is dat haar mand in de kamer beschikbaar is om de gekleurde ballen in uit te storten.

Ik neem even een filosofische theepauze. Mijn theezakje vraagt wat ik zou wensen als ik drie wensen had. Wereldvrede, geen ziektes en dat theezakjes zouden ophouden met tegen me te praten!

Al een paar dagen logeren er enkele vliegen bij ons in huis. Ze zijn met geen stok naar buiten te jagen, daar vinden ze het veel te koud. Als ik ze zelf probeer dood te slaan zijn ze me steeds te snel af. Sara is de enige die nog wel eens raak hapt. In principe ligt ze nu op een zeer strategische afstand tot de vlieg op mijn moeders arm. Maar ja. Hallo! Ze ligt bij mijn moeder op schoot. Prioriteiten stellen.

De boom optuigen gaat overigens het beste in je pyjama.

Kijk maar.

Ik geloof dat dit mijn nieuwe favoriet is.

Ook veranderde ik nog wat in de kast.

Het glitterhert steekt een beetje af bij de rest van de kudde. Ik denk dat ik me met kerst altijd een beetje voel als het glitterhert.

Opruimen doe ik morgen wel. Nu eerst maar eens douchen.

Voedertijd.

Ons Royke neemt nog snel een spraytan. Hij ziet er liever uit als een wortel dan depressief wit.

Op precies het goede moment val ik in bij de wedstrijd van PSV-CSKA. Ik zie het van 0-0 naar 2-1 schieten. Woehoe!

Had jij ook een fijn dag Sara? Ik gok van wel.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Ik heb echt helemaal niets met kunstbomen (dat kan ook niet als je vader echte kerstbomen teelt natuurlijk), maar als ze zo overduidelijk kunstboom zijn als die van jullie...dan vind ik het weer wel heel erg leuk. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen. Ssht, niet tegen mijn vader zeggen!

Overigens ben ik -n.a.v. jouw opmerking dat ik mij eens na moest laten kijken- toch eens met kaarsjes in de weer gegaan. Ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt. Maar ik doe het vaker in deze tijd van het jaar. Na een paar maanden komt dan de klad er meestal in (lees: zijn de waxinelichtjes op) is mijn ervaring.