dinsdag 15 december 2015

Plog 349 - Een miljoenmiljard

Wat deed ik op 15 december 2015?

Goedemorgen zeg. Ligt daar alweer een hondenpootje op de bank?

Jawoor! Er blijkt gelukkig een hele hond aan vast te zitten.

Bedankt dat je weer voor me afwaste machien.

Moet je nou toch kijken wat er zich in onze voortuin afspeelt. Er verschijnen nieuwe bloemen in de verdorde hortensia's. Mooi. En raar. Vooral raar.

Hier komt er nog een. In feite tel ik er een stuk of twintig. Met je klimaatconferentie.

Dan trek ik ook maar gewoon mijn roze laarzen aan. Kan mij het schelen.

Zet je fietst gerust maar even hier neer hoor, postbode. Dat is dan weer prettig.

In ruil stopte hij ook iets bij ons in de brievenbus.

Namelijk deze toffe kaarsjes! Voor in het tingeltangelding. Dankjewel tante Mrls!

In ons dorp staat elk jaar een uit de kluiten gewassen kerststal. Super leuk en sfeervol en zo. Tot ik deze foto nam en eens goed de bewoners bestudeerde. Het blijken aangeklede babypoppen te zijn. Met plakbaarden en pruiken. Alleen baby Jezus is baby gebleven. Ik kijk nu met heel andere ogen naar deze stal.

Ik doe een theetje bij mijn moeder. En zij heeft theeglazen met een verborgen boodschap. Houdt het dan nooit op met die theemaffia?

Dit ligt ook op mij te wachten. Nog meer kaarsjes! Dankjewel Brgtt!

Oké, nu wordt het echt te gek. Deze doos vond mijn moeder ook nog, ergens onderin een la. Hij stamt nog uit de tijd dat het normaal was dat je sigarenblikken had om spullen in te bewaren. 

Omdat Sjrd toevallig een afspraak in de stad had kon hij mooi meteen langs de lijstenmaker om de kerstenbomengidsposter op te halen! Ze hebben hem op een heel dunne houten plaat geplakt en dat weer op foamboard. Ook zitten er ophanghaakjes aan de achterkant. Maar dat is logisch. Nu kan hij hangen én staan. Ik vind het awesome!


En dan doet het tingeltangelding het ook nog! Kerstiger wordt het denk ik niet meer.

Dit is ons nieuwe lievelingsprogramma. Het gaat over koppels die een miljoenmiljard kinderen hebben. Nou ja, miljoenmiljard. Het ene stel heeft er dertien! En het andere stel zes, waarvan een pasgeboren vierling!

Wij hebben een hond die erbij ligt alsof ze net heeft opgepast op al die kinderen. Gevoel voor drama is haar niet vreemd.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

De kerstenbomengidsposter is awesome indeed!

En dat programma met al die kinderen begint hier ook al favoriet te worden. Ik kijk er ademloos naar en denk de hele tijd: maar...ja maar..hoe dan...hoe...ja maar...huh?...en dan?...