zaterdag 19 december 2015

Plog 353 - De dagen vertragen tot ze stollen en stilstaan

Wat deed ik op 19 december 2015?

 Easy like saturday morning.

Hoewel ik me alles behalve easy voel. Mijn sondevoeding brandt zich inmiddels ook al een weg naar boven. De plannen voor vandaag gaan weer op de schop. Het glazen huis moet nog maar een dagje wachten.

Er staan gozertjes van een jaar of tien aan de deur. Ze zijn van de waterscouting en doen een ruilspel. Deze lijst zonder glas lijkt me ideaal ruilspelmateriaal.

Wij krijgen er een pak toastjes voor terug. Komt dat even goed uit. Die waren net op!

De kerstvakantie nadert en dat betekent verplicht ontspannen. Sjrd treft alvast wat voorbereidingen. De Playstation wordt afgestoft en alle spellen worden geïnventariseerd.

Sara checkt intussen de buurt uit.

Morgen een uitje betekent vandaag nog wat op kantoor knallen. We hebben het weer geschaft.

Na het douchen overvalt me een wat moedeloos gevoel. Ineens besef ik ten volle dat hoeveel vakantiedagen er nog zullen komen, ik nooit vakantie zal kunnen nemen van CF. Het zal het naderende eind van het jaar wel zijn, in combinatie met een hypo. Ik heb een beetje de balen van al het gezondheidsgedoe. Merk dat het me steeds meer moeite kost om structuur in de dag aan te brengen. Voor de zoveelste dag op rij douche ik laat. Elke spraybeurt stel ik uit. Er nestelen zich zelfs liedteksten van Bløf in mijn hoofd. Bløf! Dan ben je ver heen hoor. Nou ja, eerst maar eens een nutri nemen. En blijven lachen. Anders ben je weg.

We kijken Chez Nous. Precies de goede film die mijn tere zieltje nodig heeft.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Sylvia zei

Ik snap dat je het soms/regelmatig beu bent. Mán, het is ook geen kattenpis wat je hebt en ondergaat. Petje af hoe je er mee omgaat. En Blof is je zelfs vergeven... xx Kliefje.

Karlijn Baert zei

Je gaat er heel goed mee om. Ik had er al grote moeite mee toen mijn voet in het gips zat en ik 4 weken met krukken moest lopen. En als ik sporadisch - eens in de 2 jaar of zo - een paar dagen ziek in bed lig.