woensdag 30 december 2015

Plog 364 - Een appelige dag

Wat deed ik op 30 december 2015?

"Godverdomme." Dat zei ik na het lezen van de laatste letters van dit boek, Lieveling van Kim van Kooten. Als je het ook gelezen hebt snap je waarom. Als je het nog niet gelezen hebt is het wellicht een idee dat te doen komend jaar.

De hoogste tijd om die vuilbekkerij weg te spoelen.

Lekker hoe iedereen hier gewoon zijn eigen ding doet. Gelukkig hoeft het daar niet eens vakantie voor te zijn.

Wat wel al jaren een echt kerstvakantieklusje is, is het opschonen van de computer. Vraag me niet hoe hij het doet maar tegen de tijd dat de mens klaar is start de Mac weer snel op en af.

Zelf ben ik ook best snel opgestart vandaag. Dit is de eerste dag sinds lange tijd dat ik me echt uitgerust voel.

Ik heb zelfs zin om een frisse neus te halen in het Waterratte Riek.

Goed te doen.

Mijn gezin is ook mee.

We doen een rondje postkantoor en supermarkt. Waar Sara de boel als gebruikelijk op stelten zet als we even moeten wachten. Iedereen die denkt dat wachten vervelend is zou eens met Sara moeten praten. Zij heeft pas een zwaar leven.

Weer thuis volgt de apotheose van deze kerstvakantie. Sjrd heeft namelijk een doorbraak geforceerd inzake de muziekmogelijkheden in onze andere auto. Iets met een iPod of toch een oude iPhone en afspeellijsten en weet ik veel wat. Het is fantastisch!

Volgens mij zijn alle apparaten met een appel nu wel aan de beurt geweest. Updates, back ups, de hele santenkraam. Ik lak intussen mijn nagels.

Sara mag eens even vijf minuten niet op de bank. Ze lijkt zienderogen te krimpen van ellende.

Dat is natuurlijk te zielig voor woorden. We maken het snel goed.

Boehoehoe, de laatste seconden van 24 tikken weg. En zie daar, nog één keer de getergde blik van ons Jack. Maar hij heeft ook weer wat voor zijn kiezen gekregen hoor...

Hej hej.

Geen opmerkingen: