maandag 4 januari 2016

Plog 369 - Schaapachtig bonnetjes boeken is de bom

Wat deed ik op 04 januari 2016?

Ja ja! Vanaf vandaag mogen we weer. Aan de slag met dat vege lijf. Ploeteren bij de goeroe!

Sara rekt zich nog eens uit. Het zal haar tijd wel duren.

Het gaat van de goedbedoelde beste wensen hier en de nog beter bedoelde beste wensen daar. Jaahaa! Jemig wat ben ik daar klaar mee. Kunnen we nu weer gewoon allemaal ons ding doen? De goeroe wil weten wat mijn sportdoelen voor het komende jaar zijn. Nog zo'n geinponem. "Gewoon behouden we ik heb," knor ik. "En meer het krachthonk in, want dat vond ik altijd wel leuk. Binnen de marges van wat leuk is aan sporten natuurlijk."

Na het sporten sjees ik snel naar een dorp verderop. Ik heb nog steeds geen nieuwe agenda en hoop die in de Bruna te vinden. Maar daar liggen alleen nog geile exemplaren van Libelle en Margriet. Doei. Zou de failliete V&D nog open zijn? Bij Kruidvat vind ik wel wat ik moeten hebben.

En als ik dan weer thuis ben mag ik lekker door met de btw! Misschien kom ik nu wat cynisch over maar ik vind dat oprecht leuk. Een beetje schaapachtig bonnetjes boeken.

Het voelt ook veel meer als een beloning om daarna met uitzending gemist (en Sara!) op de bank te ploffen.

En de beloning van een vers bed is ook met weinig te vergelijken. Maar voordat je zover bent...

Coen Verbraak heeft weer een nieuwe serie gemaakt over Kijken in de Ziel. Deze keer praat hij met ongeneeslijk zieke mensen die op de drempel staan. Van het leven naar de dood. Coen verstaat de kunst van het interviewen als geen ander. Hij stelt precies de vragen die je als kijker ook beantwoord ziet. Hoe hoorde je het? Wat deed dat met je? Wat verandert er in je leven? Maar ook, hoe zie je de toekomst? Gewoon twee mensen aan een tafel die praten. Prachtig.

Hej hej.

Geen opmerkingen: