woensdag 13 januari 2016

Plog 378 - Dingen die bejaarden doen

Wat deed ik op 13 januari 2016?

Maar Saartje, wat sta jij er ozelig bij. Ben je nog niet helemaal wakker of is het de dreiging van de winter die nu elk moment kan losbarsten?

Ik heb super zin in ontbijt. Komt dat even goed uit.

Topoverleg door de jongens van de plastic hero's.

Sara heeft zich erbij neergelegd. De vloerverwarming snort en het kleed biedt nog wat meer comfort. Ze kan die winter wel hebben. Zolang ze binnen blijft.

Toen mijn vader en ik gisteren op pad waren voor allerlei spullen is mijn moeder ook gaan winkelen. Op de energiemarkt. Ik moest daar nogal om lachen. Het is echt zo'n activiteit voor mensen die het arbeidzame leven achter zich hebben gelaten. Oh wacht... Volgens mij moet ik mijn mond houden. Gelukkig wilde mijn moeder me wel even rondleiden, daar op de energiemarkt. En warempel. Het ziet ernaar uit dat ook wij over gaan stappen.

Terwijl wij daar zo wat over die energiemarkt schuimden kreeg Sara een lekker bot om aan te knagen. Ze was er maar druk mee. Tot het laatste stukje. Dat hield ze in de bek en liep daarmee wat onnozel door het huis te drentelen. "Zou ze naar buiten willen?" vroeg mijn moeder. Toen was het me duidelijk.

Dat laatste stukje bot moest begraven worden. Voor de winter die komt. Na wat omzwervingen koos ze voor de border waar Rover ligt. Als ze straks nou maar niet het verkeerde botje opgraaft.

Die puzzel komt wel af vandaag!

En met mezelf onder de douche slepen is het toch ook nog goedgekomen.

Hond op de bank, chips erbij. Het avondprogramma is begonnen.

Hej hej.

Geen opmerkingen: