donderdag 4 februari 2016

Plog 400 - Lunchen in een twee sterrenrestaurant

Wat deed ik op 04 februari 2016?

Goedemorgen. Het is weer donderdag. Dat betekent het sportkloffie aan.

Hier is in elk geval al goede arbeid verzet. Alle spieren in mijn torso zijn flink aangespannen.

Tjonge jonge. Moet ik de zaken dan alweer in mijn eentje waarnemen?

Dat eitje is me maandag goed bevallen. Het smaakte zogezegd naar meer. Maar voor de Echt Lekkere Eitjes moet ik bij mijn vader zijn. Of de Jonnie Boer van Limburg, zoals hij zelf zegt.

Sjpek mit eier. Het water loopt me in de mond.

Oh kijk, mijn moeder wilde ook nog een foto maken. Nadat mijn vader haar betrok in een ranzige grap die ik hier helaas niet kan reproduceren.

Mijn moeder weet wel wat ik lekker vind. Aan haar zal mijn calorie-inname niet liggen.

Op de terugweg naar huis heb ik meteen mijn slag geslagen bij de supermarkt. 

Ha snoes! Jij hebt wel een smakelijke stok verdiend vind ik. Als je goed kijkt zie je dat ook Sara het water in de mond loopt van zoveel lekkers.

Ik posteer me op de bank met Netflix en begin eindelijk aan Rita. Zodoende weet ik nu dat elke aflevering van Tessa een directe kopie is van haar Deense evenknie. Ik begrijp zelfs waarom de Nederlandse acteurs gecast zijn voor hun betreffende rol.

Rita is veel leuker dan Tessa hè Sara?

Ook de ovenschotel smaakt met een paar kleine aanpassingen nog beter. De kunst is nu om voor volgende weer weer wat nieuwe gerechten te verzinnen want hier kunnen we niet nog een week op teren. Iemand nog suggesties? Snel, makkelijk en bij voorkeur met pasta?

Hej hej.

5 opmerkingen:

Marjan zei

Beetje pasta koken, gegrilde kip (officieel voor in een salade) warm maken, naar smaak pesto er doorheen en wat walnoten, alles door elkaar roeren en klaar. Smakelijk!

Of

Pasta koken, 250g garnalen, half bakje Philadelphia kaas (light), uitje, kleine rode peper, pesto, pijnboompitten. Alles door elkaar roeren en klaar. Jammie!

Rosan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rosan zei

Dat ging mis, maar:
Pasta pesto: kippenblokjes en champignons afbakken. Dan een potje rode pesto erin, even roeren. Een klein bakje boursin knoflook en als laatste een bekertje crematie fraiche. Creonwaardig gerecht, maar met pasta ernaast erg lekker!

Of pasta spinazie:
Spekjes afbakken (Zeeuws spek is lekker) met weer die champignons, even aanbakken. Dan spinazie a la crème en een klein bakje boursin. Ook weer pasta ernaast is een iets minder vette versie, ook wel lekker :)

Rosan zei

Haha crematie fraiche is uiteraard crème fraiche.. is anders ook weer zo aangebrand ;)

Judith zei

Lauwwarme pastasalade (bijna geen kookwerk)

(Vlinder)pasta koken.
In een kom door elkaar mengen: gesnipperd sjalotje, uitgeperst teentje knoflook, blikje tonijn op olie (incl olie), potje sperziebonen, blik artisjokharten en 2 tomaten in blokjes.
Schep de warme pasta op de borden en schep de koude inhoud van de pan erover heen.