donderdag 11 februari 2016

Plog 407 - Gelijk Cruella de Vil

Wat deed ik op 11 februari 2016?

Goedemorgen! Dat was lekker wakker worden zeg.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het wetsvoorstel van Pia Dijkstra. Zij pleit voor invoering van het ActieveDonorRegistratie-systeem. Daarbij is iedereen orgaandonor tenzij hij of zij aangeeft dat niet te willen. Ik aanschouw hoe Alexander Pechtold vol vuur het wetsvoorstel toelicht en verdedigt. Vol afschuw hoor ik kamerleden aan die met een keur aan drogredeneringen het huidige systeem willen behouden. De VVD hamert op het recht van zelfbeschikking. Terwijl er met het ADR-systeem nog steeds net zoveel zelf te beschikken valt. Je mag altijd nee zeggen, je mag de keuze nog steeds aan een naaste overlaten, je mag nog steeds aangeven dat je een of meer organen liever niet afstaat. En je mag altijd op een eerdere mening terugkomen. Dat de PVV het vervolgens opneemt voor de mensen die geen keuze willen maken, tja. Daar zakt mijn broek van af. Dan is er nog een of andere splinterpartij die het opneemt voor de analfabeten. Want zij zouden al die ambtelijke brieven niet snappen. Heel mooi. Ik was me er alleen niet van bewust dat analfabeten ook niet kunnen nadenken. Wist je trouwens dat de kans veel groter is dat je ooit zelf een orgaan nodig hebt dan dat je daadwerkelijk een orgaan kunt doneren? Het mooie is dat het dan niet uitmaakt van welke kleur je bent, links of rechts, analfabeet of taalvirtuoos. Niemand wil tot die 150 mensen horen waarvoor de wachtlijst te lang duurt. Denk daar maar eens over na.

Ik kan het niet meer aanhoren daar in Den Haag. Bovendien ben ik al een paar keer bijna onderuit gegaan vanwege de onverklaarbare zandhopen die in huis liggen. Tijd om Dyson aan te slingeren. Ik beschouw het maar als een goede warming up.

Want er moet naar de goeroe worden gegaan en wel nu!

Hoi boom in februari. Het duurt nu echt niet lang meer voor je blaadjes krijgt. Dat wordt ook wel weer tijd hè?

Weer thuis plof ik even welverdiend op de bank. Met een peperkoekje en de LINDA. De beentjes voelen als lood.

Ach wat leuk. Zo'n charmante hoed wil ik mezelf ook nog een keer cadeau doen. Ik pas ze ook wel eens hoor, maar de omtrek van mijn hoofd voldoet niet aan de standaard maten. Het ziet er altijd wat mal uit, zo'n ufo op pootjes.

Ook Vnn wil al het fijns graag meevieren en komt op de koffie met lekkers en bloemen. Gezellig! Dat ik in alle opwinding de chemische kers van haar taartje pik is me vergeven. Gelukkig heb ik een gebakje vol kersen waar ik er best eentje van kan missen. Opgelost.

Och en dan. De heuglijke dag is eindelijk daar. Ik kamde vanmorgen mijn hoofd, keek eens goed en zag hem echt staan. Rechtovereind, tussen alle liggende bruine plukken. Mijn eerste grijze haar! De bovenkant is nog bruin maar het stuk uitgroei is onmiskenbaar grijs. Ik vind dit van vergelijkbare orde als voor de eerste keer ongesteld worden. Al schaamde ik me toen kapot en stond ik nu grijnzend voor de spiegel. In eerste instantie wilde ik hem fier laten staan maar toen dacht ik aan mijn babyboek van de Rabobank. Daar zitten ook plukjes haar in, van toen ik net geboren was. Er bestaat vast geen pagina voor mijn eerste grijze haar. Daarom voeg ik hem zelf maar toe.

Precies genoeg kliekje nasi voor mij. Sjrd doet zich tegoed aan friet. Want waarom niet.

De avond is voor onze vrienden Martin en Saga. Echt. Kijk die serie (The Bridge)!

Hej hej.

3 opmerkingen:

Ang zei

Zandhopen hebben wij ook last van in huis. Met 2 honden kan je iedere dag stofzuigen maar zodra ze uit zijn geweest ligt het weer vol. Jullie hebben een mooie vloer en zeker met sloffen ga je dan al gauw onderuit. Wel uitkijken he:) lees iedere dag je blog. Maak er speciaal tijd voor haha.

Jolanda zei

Is er al een stemming geweest in de kamer? Ik ben ook zó voor het nieuwe systeem. Kan er met m'n hoofd niet bij dat de kamer met zulke flutredenen komt..
Maar goed: De Grijze Haar! Misschien kreeg je die wel door het debat. Haha. Maar hoera! Goed idee om toe te voegen aan het boek van ikke. Zal ik wellicht eerdaags ook kunnen doen. :-)

Vnn zei

Die grijze haar: de straf van God omdat je mijn chemische kers hebt opgegeten (zonder het te vragen!).
En om dan zooo te doen over 1 grijze haar terwijl je heus wel hebt gezien dat ik al wel 1000 grijze haren heb (en heel veel uitgroei dus)...tsssk. Maar goed, toch bedankt voor je lieve kaartje <3. De inside joke daarover zullen we hier maar niet bespreken...