dinsdag 15 maart 2016

Plog 440 - De zere klauw

Wat deed ik op 15 maart 2016?

Goedemorgen. Mijn dag begon al om half zeven. Toen werd ik wakker van de pijn in mijn hand. Dat gedoe met de shitvinger is volledig uit de klauwen geëscaleerd. Sjrd voorzag me van paracetamol, wat een beetje hielp. Maar om acht uur hing ik al met de doktersassistente aan de lijn. Gelukkig heeft de huisarts om tien voor tien nog een gaatje.

Het is ook meer een klauw nu. Met gezwollen vingers die bij de minste beweging pijn doen. Heel efficiënt ook met haren wassen. En als je linkshandig bent. Voordeel is wel dat mijn trouwring nu weer fatsoenlijk past!

Super sfeervol in de wachtkamer van mijn huisartsenpraktijk. Mijn moeder is gezellig even mee. Ze had wel zin in nog maar een potje mantelzorgen.

Deze jongens moeten de pijn gaan verlichten en de ontsteking remmen. De gewrichtspijntjes die zich met enige regelmaat her en der openbaren zijn toch echt gerelateerd aan CF. Ouder worden heeft veel voordelen.

Daar weet mijn vader alles van. Hij heeft nu bijvoorbeeld tijd om met elektronica te prutsen. Doe je best op onze druppellader pap!

Voor Sara is het ook een enerverende ochtend geweest. Zo vroeg al mee uit de veren. De hoogste tijd voor een dutje.

Ik doe gezellig mee. Ik ben kapot!

Tussen de geknapte uiltjes door kijk ik naar Hjørdis. Zij heeft haar eigen spin off van Rita. Ik lijd nog steeds hevig aan Rita-weemoed dus dan is deze serie een puik alternatief.

De mens heeft weer een avondding en eet bij zijn favoriete friettent. Eigenlijk zou ik thuis iets in elkaar flansen voor mezelf. Maar ja. De varkenshaas van mijn moeder is niet te versmaden. En op zo'n manier eet ik toch ook eens aardappelen.

Sara en ik kijken - geheel vrijwillig - de hele avond voetbal. En die duurt lang! Jammer dat PSV is uitgeschakeld. Fijn dat ik mijn avonden nu niet meer aan voetbal hoef op te offeren. In de basis zie ik toch liever ander vermaak.

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik volg je blog al heeeeel lang, en ik heb super veel respect hoe je het allemaal doet. Wat leuk: ik heb je moeder ontmoet als "nieuwe" regiocontact-ouder. Nu is het helemaal super om te volgen. groetjes Patricia