vrijdag 18 maart 2016

Plog 443 - Zo stram als een draaimolenpaard

Wat deed ik op 18 maart 2016?

Goedemorgen. Het goede gedeelte aan deze morgen is dat ik de dag fris start, met geföhnd haar en al. Het minder goede gedeelte houdt in dat het fruitige ontbreekt. Ik ben zo stram als een draaimolenpaard.

Maar mijn vriendin Mrl komt even langs en dat vinden Sara en ik heel erg gezellig! Ze gaat meteen over tot bijvoeren en trainen ineen.

Kan ik mooi even mezelf bijvoeren.

Mrl is nu vijf en heeft praatjes voor tien. We nemen samen alle stomme en leuke jongens door. Heel belangrijk.

Na een uur gaat ze weer naar huis en dat is precies lang genoeg. Dat ligt natuurlijk niet aan haar. Wel aan de staat van mijn gammele lijf. Ik ga echt door de grond van de gewrichtspijn. Op deze charmante foto zie je twee rode, gezwollen plekken aan de onderkant van mijn knieën. Dat is ook precies waar het zeer doet. Op mijn rechter elleboog zit net zo'n plek, evenals bij mijn linker wijsvinger. Aan mijn schouders zie je niks maar die doen ook gezellig mee. (Ik noteer dit voor mezelf, om niet te vergeten. Ik zal hier toch iets mee moeten, medischgewijs.) (Waarom verontschuldig ik me? Dit is mijn plog!) (Ik wil niet als klager te boek staan. Daarom.)

Om de zinnen te verzetten en omdat er ook eten in huis moet komen ga ik maar even gezellig winkelen met de pensionado's.

Het zal de varkentjes worst wezen dat ze uitgerekend hier kont aan kont staan uitgestald.

Een croissant met jam, daar had ik wel weer eens zin in. Komt dat even goed uit!

Mijn moeder trok nog even de stofzuiger door het huis, hartstikke fijn. Dan kan ik nu volledig geïnstalleerd met de pootjes omhoog.

Met de pootjes van de vloer bedoel je? Ja hoor Saar.

Er staan nog twee afleveringen Hjørdis klaar!

Mijn suikers zijn al een week of wat van het padje. Ineens bedenk ik dat dat natuurlijk ook samenhangt met die gewrichtsellende. Ontstekingen zorgen immers ook voor een stijgende bloedsuikerspiegel. Weer een mysterie opgelost.

Nou medisch altaar. Ik hoop dat we morgen nog beter ons best doen samen. Vandaag was ronduit bok.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Barbaramama zei

Jeetje, dat ziet er heel pijnlijk uit!
Enne, inderdaad het is jouw blog en dus mag jij schrijven wat jij wilt. Ik denk dat niemand dat als klagen ziet hoor lieve Irène!

X

Ydnas zei

Die foto met Sara achter je laptop is geniaal :) Sterkte met je gewrichten! X

Anoniem zei

Blehh! Welkom bij de rode plekken club (NIET FIJN!) ik heb hier nu ook al een paar jaar last van. Stomme CF kwaaltje! En inderdaad het is jou blog, je kan en mag plaatsen wat Jij wil.
Ik stuur je een PB op Facebook.
Sterkte. X Ellen