donderdag 14 april 2016

Plog 470 - Op de fiets? Op de fiets!

Wat deed ik op 14 april 2016?

Goedemorgen deze heerlijke donderdag!

Het belooft een arbeidzame dag te worden.

 Mijn vader stort zich vol overgave op onze grasmat. Daar mag het verticuteermachine best overheen.

Mijn moeder werpt zich intussen op de sondevoedingsvlek die volledig in mijn matras is getrokken. Moeders to the rescue: altijd.

Ik verzorg de lunch voor de harde werkers, dat is wel het minste wat ik kan doen. Daarna taai ik met permissie af.

Mijn werk bevindt zich namelijk in het krachthonk. Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen, gezien de getoonde ingrediënten.

Als ik thuiskom blijkt dat mijn schoonvader zich ook nog aangesloten heeft bij het tuinteam. Top! En nu tijd voor cafeïne.

Van zoveel ijver ga ik zelf ook maar weer aan de slag. Er valt altijd wel wat te administreren.

Moet je die bijgewerkte graskantjes zien! Da's het signatuur van mijn vader. Sara smult intussen al lekker van de mestkorrels die op het gazon liggen. Vetlap.

Terwijl het werkvolk nog steeds aan de slag is heb ik me in de kappersstoel geïnstalleerd. Een beetje schuldig voel ik me hier wel over. Maar nood breekt wet. En de hoofdnood was hoog. Ter compensatie ben ik op de fiets. OP DE FIETS. En omdat de auto bij de garage staat vanwege een platte accu. En vermoedelijk ook nog een dode dynamo.

Enigszins wiebelig fiets ik naar huis, met wapperend haar en een zuigende hypo. Zoveel beweging is mijn lijf ook niet gewend man. Gedoe.

In alle consternatie ging ik van huis zonder sleutel. De harde werkers zijn inmiddels thuis en Sjrd zit nog bij een klant. Zodoende wachten mijn hypo en ik op het stoepje in de tuin. Tot mijn moeder nog maar een keer op en neer rijdt om de deur open te doen. Ik geef toe, dit is niet mijn meest briljante actie. Maar met mijn moeders karmapunten zit het wel snor!

Jemig de pemig hè Saar? Wat een dag!

Hej hej.

Geen opmerkingen: