dinsdag 19 april 2016

plog 475 - Opdat wij vooral niks jinxen

Wat deed ik op 19 april 2016?

Goedemorgen! Wat een verrassing! De blauwe druifjes hebben besloten toch nog hun paarse pruikjes aan de wereld te laten zien.

Ik vind het moeilijk om keihard te benoemen dat de Orkambi echt goed zijn werk lijkt te doen. Want misschien jinx ik dan wel dingen en dat mag in geen geval gebeuren. Feit is wel dat de roze pilletjes ook bijdragen aan een herstellend dag- en nachtritme. Ik ga niet meer zo achterlijk laat naar bed waardoor ik in de ochtend eerder eruit kan. Uitgerust en wel. Voor de zekerheid noem ik het allemaal maar toeval.

Dat naailesavontuur was maar van korte duur. Een longinfectie gooide al snel roet in het eten. En daarna had ik niet echt meer de spirit om het weer op te pakken. Gelukkig kan ik ook bij de naaijuf terecht voor het laten inkorten van wat broeken. Sterker nog, ik denk dat zij het veel beter kan dan ik zelf had gekund.

In het kader van 'elke dag een wandeling' heb ik besloten dat vandaag eens door de stad te doen. Een overwinning op zich, weer eens alleen hier te lopen. En net zolang bij de oorbellen en andere frutsels te blijven hangen als ik zelf wil.

Het is toch eeuwig zonde, dat van de V&D. En dat ik - als immer trouwe klant - niet in de gelegenheid was om er nog een aandenken te kopen, tijdens de laatste dagen van openstelling. 

 Er staan sowieso akelig veel panden leeg in de binnenstad.

Dit soort sympathieke initiatieven juich ik van harte toe.

En de tosti's hier zijn ook nog eens super lekker! Gut wat heb ik een schik, in m'n eentje.

Zul je net zien. Genekt worden door een hypo. Geeft niks. Ik heb me kostelijk vermaakt. En nu heb ik snoep. Win win.

Sara en ik hebben een onderonsje.

Ik zit dus sinds kort op snapchat (als slomeneri). Als laatste der Mohikanen. Ik snap er nog niet veel van. En al die guitige filters kan ik ook niet vinden. Gelukkig kan ik wel altijd van Sara op aan. Hier kan geen filter tegenop.

Och wa fijn! Roy Donders is weer te zien! Samen met zijn zus maakt hij nu in eigen beheer een knullig aftreksel van zijn real life soap. Elke zondagmorgen een nieuwe aflevering op www.roydonders.tv. Hier laat ik Sjrd even zien wat hij tot nu toe gemist heeft. Hij is matig enthousiast.

Hej hej.

4 opmerkingen:

Inge zei

Hm, Brownies & Downies, da's dus iets voor mijn volgende bezoek aan R'mond. Ik vond 't al super bij Bagels & Beans

Chronisch eigenwijs zei

Wat fijn dat de Orkambi zo goed haar werk doet zeg, viel me al op in je plogs dat je actiever bent.

Mrs zei

Ik word blij van je plog. Gewoon zomaar toevallig!
Zo lekker he soms, met jezelf erop uit.

Kusjes!

Vnn zei

Ik snap je zo goed dat je het "toeval" noemt. Blijf maar doen voorlopig. Maakt niet uit. ALs je je maar goed blijft voelen :) En af en toe een slechtere dag tussendoor mag ook.
En doe de bloemen naar binnen want het gaat vriezen en Capillo heeft mij opdracht gegeven.