donderdag 21 april 2016

Plog 477 - Hoe ik opa een dreun gaf

Wat deed ik op 21 april 2016?

Goedemorgen zeg! Hier mogen ze me vaker voor uit bed bellen.

Maar wacht eens even... Bij geen enkele naam op dit kaartje gaat een belletje rinkelen. En voor zover ik weet wonen hier ook geen kleinkinderen. Er zit niks anders op dan de bloemist te bellen met het verzoek de bos weer op te komen halen. Anders zit die jarige Loes de hele dag te janken en dat wil ik beslist niet op mijn geweten hebben.

Nou ja, dan maar lekkere boterhammen. Ook geen straf.

En mijn sportpak. Ik ben namelijk nogal wat van plan.

Dit hier. Staat echt te gebeuren. Op de fiets naar de fysio. Ik lijk wel gek. Maar het weer is zo lekker en alles.

Ik kwam hier voor wat extra lucht in de bandjes maar tref dit aan. Het zal verdomme niet waar zijn?! Als ik mijn ongenoegen sta weg te vloeken hoor ik gepruttel achter me. "Die mensen hebben ook recht op schaften." Tuurlijk, een of andere bemoei bejaarde. Daar zit ik net op te wachten. In mijn hoofd geef ik opa een dreun en weeg intussen mijn opties af. Omkeren of doorfietsen op banden als puddingbroodjes? Het wordt doorfietsen. Ik laat me niet kennen.

Na de fysio - waar ik de goeroe heb moeten reanimeren toen hij mijn fiets buiten zag staan - pauzeer ik even met een blikje cola bij mijn ouders in de tuin. En ik geniet van de tulpenexplosie aldaar.

Inspector Gadget Mijn Vader heeft voor alles wel een spulletje. Zo ook een compressor voor de bandjes. Top!

Wel ja joh, tegenwind! Net als op de heenweg vloek ik mezelf voorwaarts. In het Deens. Dan lijkt het helemaal niet op vloeken. En ik scandeer "Orkambi! Orkambi! Orkambi! Geen longtransplantie!"

Voor iemand die zich ooit voornam nooit nooit nooit meer te fietsen zitten er toch maar mooi zes kilometers in de benen.

Hé wat leuk! Als dat Vnn niet is!

Chillaxen in de tuin. Met een extra zonnig filtertje erover is het net vakantie.

Vnn zette me alsnog in de bloemetjes. Echt lief!

Oh wacht. Na zo'n warme en actieve dag kan ik mooi al eens een primitieve zweettest uitvoeren. Hmm... Ik smaak nog net zo zout als drie weken geleden. Maar ja, misschien moet je sommige dingen ook gewoon aan de professionals overlaten.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Als ik niet beter wist zou ik denken dat ik zat te ppn op je terras... en dat noemen we een "actiefoto" :)