zaterdag 30 april 2016

Plog 486 - Hoe ik naar Maastricht werd gelokt

Wat deed ik op 30 april 2016?

Goedemorgen! Ook deze zaterdag begint met brood en melk uit mijn kapotte mokje. Schamel eigenlijk.

De viooltjes op links lijken er iets minder verlept bij te staan dan eerder van de week. De bak op rechts is opgegeven. De hoogste tijd voor vers materiaal. Goed dat het morgen mei is, vanaf dan kan het weer. Volgens mijn moeder. En zij weet alles. En naar je moeder luister je sowieso.

Ik ben gekleed op een uitje. Dat is alvast goed nieuws!

Bij het woord uitje steekt Sara automatisch haar tong uit. Want voor haar betekent een uitje meestal een thuisje.

Als we het maar droog houden.

Maar waar gaan we nou heen?

Maastricht! Beetje winkelen, ergens wat drinken. En vooral lekker wandelen.

In eerste instantie had ik niet zo'n zin in Maastricht. Maar toen Sjrd de woorden "Sissy Boy" noemde was ik om. Hij weet precies op welke knoppen hij moet drukken hoor. Dat het uiteindelijk puur eigenbelang bleek is helemaal niet erg.

De Knijnspiep. Wat kan ik erover zeggen? Het ligt midden in Maastricht en je kunt er proeven. Ik zou zeggen: ga erheen!

Wij kiezen echter voor café De Zwaan op de markt. Daarmee blijven we wel gezellig in de diersoorten hangen.

En Irène, heb je nog iets gegeten? Ja tuurlijk. Een tosti. Ik solliciteer naar scheurbuik. Waarom krijg je op veel plekken trouwens curry bij je tosti geserveerd? Da's toch niet te hachelen? Bij een tosti hoort ketchup. Dat weet iedereen.

De buit (een jas en twee broeken voor Sjrd) is binnen, de buik is gevuld. We kunnen op huis op aan.

Ach wat leuk. Maar liefst twee brieven uit Utrecht. Eentje nog wel uit het kinderziekenhuis! Dat ik dat op mijn 36ste nog mee mag maken.

Dit ziet er al lekkerder uit dan die pizzastok van gisteren. En zo smaakt het ook! Maar liefst twee van deze hoopjes weet ik naar binnen te werken.

De hoogste tijd voor een nieuwe Netflixserie. Op aanraden van twitter starten we met Top of the Lake. We bingen er meteen drie. Voor ons is dat heel wat. Al val ik tijdens de derde aflevering vlak voor het einde in slaap wegens te lekker gekriebel. Sjrd stelt voor om gewoon naar bed te gaan maar ik moet nog sprayen. Daar ben ik nu echter te moe voor. "Eerst alvast een klein slaapje op de bank," mompel ik. Sjrd moet daar heel hard om lachen. Ik niet. Ik baal ervan. Want zo gaat het altijd met dat k*tsprayen.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Vnn zei

Met Sissy Boy kun je mij ook omkopen hoor. Zelfs teruggaan naar Maastricht ;)

En curry bij de tosti? Zijn ze nou helemaal gek geworden?! Curry kan overal bij maar bij tosti hoort ketchup inderdaad. En als er geen ketchup bij zit hoef ik geen tosti. Droge kraam.

Mars zei

Ik hoop dat Sjoerd net zo achter zijn nieuwe jas staat als twee jaar geleden.

Kus Mrs