vrijdag 13 mei 2016

Plog 499 - Een heerlijk stukje zelfkastijding

Wat deed ik op 13 mei 2016?

Het is alweer een prachtige ochtend. Wat boffen we toch.

Zeker als je ook nog eens niet zelf hoeft af te wassen en drogen.

Vandaag lijkt me een meer dan geschikte dag om eindelijk dit vrolijke shirtje te dragen dat ik vorig jaar september kocht in Bataviastad, tijdens ons weekje Friesland.

Oh kijk, daar is mijn moeder. Sara heeft haar ook twee weken moeten missen dus dat moet even worden gecompenseerd met een extra rondje door de tuin.

Hier zitten mijn moeder en ik op het terras uit te puffen. Hoewel, het grootste deel van het puffen komt op mijn conto. Daar ging een woeste fietstocht met windkracht 100 en een opmerkzame diagnose in de bewaakte fietsenstalling aan vooraf. Omdat zelfkastijding my middle name is leek het me een prima plan om zonder extra zuurstof en met minimale trapondersteuning met volle wind tegen naar de stad te beuken. Dat viel een klein beetje tegen. Toen ik met mijn tong op mijn sandalen tegenover de man van de fietsenstalling stond merkte hij scherp op dat ik het benauwd had. "Dat heet dyspneu," voegde hij er wijs aan toe. No shit Sherlock! Of je houdt nu bek of je neemt een andere baan vriend, dacht ik met mijn zuurstof verarmde brein. Het toont maar aan hoe belangrijk zuurstof is.

Nou gezellig. Ff door de stad banjeren.

Kijk nou, de V&D is weer open! Hoewel dit nu al het tweede pand in de stad is waar ze meuk uit bakken verkopen. Allemaal keurig gesorteerd. Heel treurig.

Huh? Alweer een tasje van The Sting?! Hier was ik dinsdag nog. Tja, zo gaan die dingen.

Een preventief anti-hypo ijsje. We moeten namelijk nog in diezelfde teringwind naar huis fietsen.

Op hoop van zegen. En een iets coulantere houding naar mezelf. Trapondersteuning op standje twee is ook oké.

Saar neemt weer even haar kleedje te grazen. Kapot moet het!

De familie heeft weekend. We zijn er aan toe.

Hej hej.

Geen opmerkingen: