maandag 16 mei 2016

Plog 502 - Ode aan een toilettas

Wat deed ik op 16 mei 2016?

Goedemorgen Haarlem! Ik slaap heerlijk in jou. Je bent echt een fijne stad. Maar waar komt al dat draaiorgellawaai vandaan? En het gaat ook maar door?!

Mijn nieuwe toilettas verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Ik kreeg hem met kerst en de verwachting was dat ik hem als eerste in Utrecht zou gebruiken. Dat is dus al een hele dikke meevaller! Maar ik wil vooral de functionaliteit ervan benadrukken. Hij is namelijk awesome! Er past veel in maar door de twee doorzichtige en met ritsen afsluitbare vakken kun je alles goed verdelen en wordt het geen onhandelbare klont toiletspullen. Bovendien kun je hem indien gewenst, of als er geen tafeltje is om hem op te zetten - letten jullie op Bed & Breakfast mensen! - ophangen aan een van de handvatten. Zonder dat er iets uit dondert want daar zorgen die ritsen dan weer voor. Hij is van het toffe merk Charlie Choe, waar ik ook al mijn pyjama's koop. Ik zie op hun site dat hij nu zelfs in de sale is! Echt, bestel dat ding! En nee dit is geen gesponsorde post maar misschien moet ik me toch even bij hen melden want tegenover zoveel positieve gratis reclame mag best iets staan toch?!

Goed, sprayen. Anders kan de dag niet beginnen. Vandaag spray ik voor vrede.

Ik kijk nog een keer omhoog naar het prachtige hotelplafond en dan checken we uit. We hebben heerlijke dagen gehad hier in Haarlem. Veel gezien, heel wat kilometers gemaakt en als bonus Mrs en Chrs nog gezien! En vandaag voel ik me nog steeds niet ingestort. We kunnen niks meer verzinnen wat de afgelopen dagen nog overtreft en dus gaan we naar huis. Het is mooi zo. Het voelt alsof ik een week weg ben geweest.

Oh kijk, daar zul je de herriemaker hebben. Hoewel het ook best een ander draaiorgel had kunnen zijn. De hele binnenstad staat er namelijk vol mee.

OMG bij de betaalautomaat in de parkeergarage worden we nog even in de nek geslagen met de kosten die verbonden zijn aan het stallen van onze auto.

Niet te lang bij stilstaan. Gewoon doorrijden. Ik heb de stal geroken!

Joepie! Thuis! Saar hebben we meteen bij mijn ouders opgepikt. Zo te zien heeft zij het ook fijn gehad. En een hele hondenworst op. Ja mijn moeder weet wel wat Sara lekker vindt.

Hier loopt het water me van in de mond. Gewone boterhammen met vlees en hagelslag. Sjrd haalde vanmorgen nog wat broodjes bij Délifrance maar die heb ik aan mijn neus voorbij laten gaan. Alles in me blokkeerde bij ander eten. Volgens mij ben ik echt een beetje autistisch.

Thuis is waar je mandje staat hè pop?

Sprayen voor vrede, en andere zaken, gaat thuis ook net wat relaxter allemaal.

Hier snak ik best wel naar, eigenlijk. En ik hoor ook mijn buik tevreden knorren.

Ahhh, mijn eigen zalige bed... Waarvan het hoofdeinde iets omhoog kan zodat de sondevoeding morgenvroeg niet in mijn keel brandt. En zo praat je zo'n heerlijk weekend weg alweer lekker helemaal kapot, hahaha!

Hej hej.

Geen opmerkingen: