zondag 5 juni 2016

Plog 522 - Eindelijk weer eens tuinchillings

Wat deed ik op 05 juni 2016?

Goedemorgen. De dag kan niet beginnen zonder een goede spraysessie.

Eindelijk. De zon is aan! Meteen het gras maar maaien, voor je het weet is alles weer nat.

We hebben allemaal super veel zin in een dagje tuinchillings.

Misschien vang ik ook nog wel een zonnestraal.

Hij leest.

Ik ook.

En we zijn druk met een hommelplaag. Volgens mij zit er een nest in de spouw. We dachten slim te zijn door de boel genadeloos te barricaderen maar ineens zijn ze met nog veel meer. Hoe kan dit?!

Met een beetje fantasie lijkt het net alsof we op vakantie zijn en in een buitenlandse supermarkt onze boodschapjes bij elkaar scharrelen. Ik word alleen nogal als een botsauto aangekeken als ik in het Frans antwoord.

Nou, chin chin dan maar!

Ik heb een besluit genomen. Als ik vette dingen als snacks en pizza weer verdraag, kan ik gewoon gezond avondeten ook best een kans geven. Dus vanaf vanavond gaat de sondetroep weer in de kast en probeer ik het gewoon opnieuw. Dat betekent ook lekker aan de kokkerel...

Deze cannelloni's met spinazie en ricotta gaan er in elk geval prima in! Nog even afwachten hoe het maagzuurtechnisch uitpakt maar het begin is weer gemaakt.

Wie wat bewaart heeft wat! Afgelopen winter begroef Sara een stuk of drie kluiven in de tuin. Zonet kwam ze enorm verguld met zichzelf op de mat liggen, met een bijna zwarte, van het ingetrokken vocht doorweekte schat in de bek. Heerlijk! Op mijn verzoek is de kauwsessie buiten voortgezet.

Door met Bloodline. We komen er eindelijk een beetje in. Al is ons kijkritme ernstig verstoord door de nodige tukjes en voorslaapjes van dezen en genen. Feit is dat brave borst John Ray zich ernstiger in de nesten heeft gewerkt dan hij kon bevroeden. Oi oi.

Hej hej.

Geen opmerkingen: