woensdag 8 juni 2016

Plog 525 - Alwéér naar het tuincentrum?!

Wat deed ik op 08 juni 2016?

Goedemorgen. Ik ontbijt vandaag met de vlog van Domien, die van de radio weetjewel. Zijn verhuisvlog vind ik nog wel te doen maar zodra ik hem met twee andere volwassen kerels te keer zie gaan in een pretpark haak ik af.

Het is zowaar opnieuw rokjesweer vandaag. Ongelooflijk. Zie je trouwens iets aan me? Nee hè? Nou dat klopt. En precies de bedoeling.

Ik draag namelijk deze test Omnipod. Op een op het oog onzichtbare plek. Ha! De Omnipod is de eerste draadloze insulinepomp. Je plakt het ding, waar de insuline al inzit, ergens op je huid en je bedient hem met een afstandsbediening. Super handig! Geen gedoe meer met draadjes, geen hannes meer waar je je insulinepomp moet laten als je een jurkje draagt. Ik ben helemaal om. Doe mij snel zo'n Omnipod! Gelukkig ben ik ook nog eens aan een nieuwe pomp toe, na vier jaar. Wat een mazzel.

Hé Saar! Ben jij ook om? Volgens mij wel, al is het op een andere manier.

Oh kijk wat leuk. Mijn moeder en ik staan weer eens voor een tuincentrum! We kunnen er geen genoeg van krijgen.

Gut wat gezellig.

De loungesets laten we vandaag gelukkig links liggen. We komen voor planten. En dat is gelukt.

Nou moe. De diabetesverpleegkundige belde net. Ik mag wel een Omnipod maar pas in oktober. De garantietermijn van mijn huidige pomp is dan pas verlopen. Ik baal als een stekker. Wordt het dus nog een zomer lang aanklooien met jurkjes, draadjes, afknellende dan wel afzakkende beenbanden of rare uitstulpingen in mijn decolleté.

Terug naar de tuin. Daar staat van alles in bloei. Beter!

Lekker bezig moeders!

Gelijk een ander gezicht zo. En speciaal voor de hommelfamilie kocht ik een vingerhoedsplant. Zijn ze dol op.

Hopelijk trekt de Begonia Waterfall een beetje bij. Maar deze soort is zelfredzaam, dus dat komt wel goed.

Hier nog iets fleurigs, prima.

En op tafel als altijd de Portulaca. Laat die zomer nu maar komen!

Zeer tevreden over de pangasiusfilet gestoofd in groenten met groene olijven. Makkelijk te bereiden, lekker van smaak en genoeg. Al mikten we daar wel bewust de hele zak groenten voor in de pan.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Manon de Jong zei

hoi , wat ziet je tuin er weer heerlijk fleurig uit , ik heb met mijn insuline pomp altijd het zelfde probleem met een leuk jurkje .Mijn oplossing is een hipster onderbroek en de insuline pomp daar voor in doen , je ziet er niets van aan de buiten kant maar dat ding zit dan ook niet teveel in je kruis en blijft op zijn plaats ,sterkte ermee .groetjes manon

Astrid zei

Hoi Irene, ik heb een tijd de omnipod gedragen (ongeveer een half jaar) en was in eerste instantie ook zo enthousiast. Echter ik had steeds storing echt om de haverklap. De verzekering vergoedt er 1 in de 3 dagen, dus moet je bij de fabrikant gaan leuren om een extra omnipod. Ook vond ik na een tijdje het een enorm nadeel dat je niets kan als je je afstandsbediening niet bij je hebt en je plotseling je plan wijzigt om bijv. niet naar huis te gaan. Je kan met de pod niets anders dan basaal afgeven zonder afstandbediening. En dat vertikte hij bij mij ook om de haverklap. Nu wil ik niet je enthousiasme ondermijnen. Maar ik heb na een half jaar dus hemel en aarde bewogen om van de omnipod af te komen.
Vraag anders aan de fabrikant af je er een paar op proef mag. Stuk of 10, zodat je het echt goed kan testen. Ik was uiteindelijk nog veel blijer toen ik er weer vanaf was. Groetjes van Astrid