donderdag 23 juni 2016

Plog 540 - Het jurkje-ontkrimp-project

Wat deed ik op 23 juni 2016?

Als we daar de jarige in hoogst eigen persoon niet hebben! Goedemorgen liefje, ik hou nog meer van je nu je 40 bent!

De jarige moet gewoon werken vandaag en ontbijt als altijd in de auto. Dan doe ik ook maar gewoon mijn eigen ding.

Het belooft een bokhete dag te worden. Tel daarbij op dat mijn buik al een paar dagen zijn eigen leven leidt. Redenen genoeg om het sporten vandaag over te slaan. Moet kunnen.

Nu eerst rap twee paracetamolletjes erin, helpt vast tegen die ellendige buikkrampen.

Vandaag lijkt me een goede dag om eindelijk met mijn jurk-ontkrimp-project aan de slag te gaan. Dit is de situatie na een keer wassen en drogen aan de lucht. De onderrok piept gelukkig niet meer onder de bovenkant vandaan maar ik heb nog steeds het idee dat er wat centimeters bovenstof missen.

Op tinternet vond ik de truc met het sopje van babyshampoo.

Je dompelt je gekrompen kledingstuk onder in een lauwwarm sopje Zwitsal en laat de zeep lekker intrekken. Daarna moet je voorzichtig het meeste water eruit wringen. En vooral niet uitspoelen. De achtergebleven babyshampoo zorgt er namelijk voor dat de vezels van de stof gaan ontspannen. Daarin zit 'em de ontkrimpkneep.

Leg je kledingstuk vervolgens op het bovenste - van twee - badlaken en rol de rest van het vocht er behoedzaam uit.

Tot slot leg je datgene wat gekrompen is te drogen op het onderste badlaken en kun je voorzichtig wat aan de stof beginnen te trekken. Ik doe dat maar een beetje op gevoel en zeker niet te heftig. Mijn jurk oogt weer net zo gekrompen als na de eerste keer wassen, maar ik heb goede hoop in de totale ontspanning van de vezels die nog steeds gaande is. Als laatste heb ik mijn jurk op een houtje te drogen gehangen in de buitenlucht. To be continued...

Sara, die toch gewend is aan een flink oplopende temperatuur, moet er weer een beetje inkomen. Ze pendelt constant tussen allerlei locaties op en neer.

Maar het is dan ook bokheet! Net als 40 jaar geleden, naar het schijnt.

Als de jarige thuis is springen we in de auto, richting Maastricht. Lekker dakloos en een beetje verkoelend.

We zijn een uur eerder dan gepland bij het gereserveerde restaurant. Gelukkig mogen we al plaatsnemen op het schaduwrijke terras onder het genot van een verkoelend drankje. 't Plenkske ligt in het chique Stokstraatkwartier, om de hoek van het Onze Lieve Vrouweplein. Het is er heerlijk rustig en er komen weinig toeristen. Gratis tipje van mij.

Kijk mij eens oververhit zitten zijn. Ik ben niet zo'n hele grote zweter maar nu loopt het water me over de rug.

Je schijnt af te koelen door juist iets warms te drinken. Warme soep werkt denk ik hetzelfde. Het aspergeseizoen loopt op zijn einde maar dit is pas de eerste keer dat ik iets van asperges eet. In tegenstelling tot een hoop provinciegenoten loop ik niet per se warm voor deze groente. Al smaakt dit soepje verrekes lekker!

Toch nog een klein winkelrondje na het eten. Eindelijk oud genoeg voor Happy Socks!

En eindelijk echte verkoeling. Zaaalig!

Hej hej.

Geen opmerkingen: