zondag 31 juli 2016

Plog 548 - juli 2016

Wat deed ik in juli 2016?

On y va! Op vakantie naar het zonnige zuiden. Tijdens een plasstop onderweg willen deze heikneuters per se met me op de foto. Oké dan.

Lekker lunchen in Uzès. De zon heeft ook nog een vestje aan maar ik weet zeker dat het goedkomt.

Zie je wel! Traditiegetrouw begin ik de leesweek met een Koch aan het zwembad.

Het is deze week nog niet zo heel druk in het vakantiepark. De meeste roddelbejaarden zijn al weg en de gezinnen met schoolgaande kinderen komen pas volgende week. Een perfecte twilight zone wat ons betreft.

Ai, hier heeft zich weer een sterk staaltje Irène-lompheid voltrokken. In een poging mijn ligbedje een metertje te verplaatsen hield ik even geen rekening met de aanwezigheid van mijn eigen voet. En trok pardoes het hele geval over mijn dikke teen. Een vloek, nog een en bloed. Sjrd zag ons al naar het ziekenhuis in Uzès moeten maar de uiteindelijke schade bleek mee te vallen.

Pizza's eten bij Phil is onlosmakelijk verbonden met onze zomervakantie. Vanavond heeft Sjoerd ook nog plaats voor een dame blanche.

Hier zitten we in het reuzenrad in Avignon, net nadat ik mijn angsten heb gedeeld over de twijfelachtige kwaliteit van de constructie van deze toeristische attractie met zijn verroeste bouten. Het filmpje is erg leuk geworden. De stappenteller op mijn telefoon vertelt me 's avonds dat ik 7 kilometer door deze geweldige stad heb gelopen. Zeven! Probleemloos!

Zie jij de aap ook?


Je moet altijd naar rechts hier.

Andermaal in Uzès, aan een salade Niçoise. Die me binnen mum van tijd een gezwollen mond en dikke lip oplevert. Heel mysterieus allemaal. Ook hiervan is een leuk filmpje. Het plan was om een kekke vakantievlog in elkaar te knutselen. Ik blijk alleen echt geen held in monteren. Dus: gelukkig hebben we de foto's nog!

Onze laatste Franse avond alweer. We proosten op een heerlijke vakantie. De sombere verwachting was dat we hier vorig jaar voor het laatst waren. En moet je ons nu zien!

Maar toch kan niks tippen aan thuis.

Samen met Nk en Mrc doen we een dagje Bospop.

En daar is ook CF brother from another mother Toontje! Team Orkambi 4 life!

Geen festival zonder een vette bek.

De temperaturen lopen gestaag op in juli. Dat neemt niet weg dat Sara zich het liefst verstopt in een behaaglijk kleedje.

Op een gewone dinsdag in juli staat dit ding in mijn keuken. Ik word de hele dag gevolgd door een camera. Omdat het vloggen op amateurniveau niet mijn ding is heb ik het maar professioneel aangepakt.

Nee grapje. Ik ben binnenkort te bewonderen in mijn eigen kookrubriek tijdens een zondagmiddag kletsprogramma! Nee dat is natuurlijk helemaal een grapje. Het wordt een bedrijfsmatig filmpje voor een niet nader te noemen medicijnfabrikant.

Er is weer eens een nieuwe filterapp op de markt (Prisma) en die maakt best leuke plaatjes.

Het truitje dat ik vandaag draag is met voorsprong mijn lievelingskledingstuk deze zomer. Echt een topaankoop.

Om het vakantiegevoel thuis zo lang mogelijk vast te houden gaan we een avondje naar Thorn, het witte stadje. Beetje wandelen, hapje eten, fijn praten.

Een bruiloft hadden we ook! Ik had zo veel buikpijn dat ik mijn mooie feestjurk niet aankon en zowat de hele avond op een stoel moest zitten maar het was toch een leuke avond. Helemaal toen Kapitein Iglo (hier nog zonder pet) op ging treden.

Mijn plogvakantie mag dan nog aan de gang zijn, de fysiovakantie is afgelopen! Pittig weer, die eerste paar keer planken.

Precies op tijd arriveert deze nieuwe voorraad Orkambi. Ik kan er weer 12 weken tegenaan!

Hittegolf! Hitteplan! Ik zoek mijn heil in de Opkikkers. En binnenblijven.

Op de laatste dag van mijn 36ste levensjaar trakteer ik mezelf op nieuw haar.

En op de eerste dag van mijn 37ste levensjaar trakteert Sjrd me. We lunchen op het kasteeltje waar we trouwden. Er is champagne met aardbeien, er loopt vee over het terras, ik ben met de liefste en de zon schijnt. Meer moet dat niet zijn.

Mijn moeder en ik bemannen (bevrouwen) een kraam op de Kapelse Markt. Ik raak mijn schoenen en tassen aan de straatstenen niet kwijt maar mijn moeder verkoopt een shitload aan cd's!

De enige Pokémon die ik dagelijks vang ligt hier gezellig naast me op de bank.

Hartjes voor vriendinnen die een nieuw huis kopen en de dag erna op vakantie gaan. In ruil verzorg ik haar konijn, al maak ik me nu al druk dat ik dat ga vergeten.

Na mijn verjaardag begon Sjrd te snotteren en halverwege de week kan ik niet meer ontkennen dat ik ook iets opgepikt heb. Zaterdag komt er zelfs koorts bij kijken. Omdat ik weet dat mijn saturatie in goeden doen rond de 93/94 ligt en het lijf met griep in de sportstand staat, kan een extra snuf zuurstof geen kwaad. Gelukkig ben ik niet benauwd, het is puur om het mezelf wat comfortabeler te maken en het herstel te bevorderen.

Een ontbijt mag in dit maandoverzicht natuurlijk niet ontbreken! Al waren de dinerfoto's eigenlijk veel meer het showen waard. Want ik ben me een partij aan het kokkerellen geslagen... Ovenfrietjes van zoete aardappel, gegrilde groenten uit de oven. Ik draai mijn hand er niet voor om. Misschien dat die kookrubriek er toch nog ooit van komt?

De hekkensluiter van deze plogmaand is pizza met voetbal. Lekker! En nu is de plogvakantie voorbij, de zomergriep is over. De hoogste tijd om hier de draad weer op te pakken. Tot morgen!

Hej hej.

5 opmerkingen:

Geert zei

Wat een fijne plog weer: om blij van te worden.

Jroen zei

3x vier weken orkambi, en niet 3 maanden orkambi, zorgde bij mij vorige week nog ff voor een paniekmomentje. Met een controle die een week te laat gepland stond. Leermomentje.

De Hoestende Avonturier zei

Wat ziet dit eruit als een ontzettende TOPmaand! Leuk om je zo te zien, en blij voor je! x

Inge zei

Fijn dat je er weer bent :-D

Lotus Lilly zei

Ik heb je gemist, fijn dat je er weer bent