zondag 7 augustus 2016

Plog 555 - Jammer van de rug en het water

Wat deed ik op 07 augustus 2016?

Goedemorgen! Het lijkt wel zomer. We zijn er allemaal een beetje beduusd van.

Omdat het zondag is en omdat dit de laatste, kleine sneetjes uit de broodzak zijn mag ik zomaar twee boterhammen met hagelslag. Gekkigheid.

Vandaag is echt een ideale dag om het water op te gaan. De zon schijnt, we hebben geen plannen of afspraken. Niks staat ons in de weg. Behalve mijn rug. Ik werd vanmorgen wakker en voelde meteen dat het mis was. Soms heb ik dat. Helaas precies vandaag dus ook. Als je 37 bent beginnen de jaren blijkbaar te tellen. Maar ja, dan maken we er maar een tuindag van. Op zich ook geen straf.

De warme stralen van de douche op mijn pijnlijke onderrug hebben wel een beetje geholpen. Net genoeg om wat was te kunnen aanzetten en opvouwen. Sjrd maaide intussen het gras en snoeide de rozen wat bij. Heerlijk traditioneel verdeeld. 

Fijn, dan kunnen we nu met een boekje op de bank. Lezen in de zon, het is net vakantie.

Daar proosten we op. En op de doorgehakte knoop over de bestemming van ons weekend weg dat nog in het verschiet ligt. Het wordt Terschelling.

Dit zijn Snack a Jacks met kaassmaak en ik ben er dol op!

Na de nodige bladzijdes en siësta's spoeden we ons richting keuken. Ongelooflijk hè, dat je in zo'n bende kunt werken.

In chaos ontstaan de mooiste dingen. En de lekkerste. Onze vertrouwde pastasalade met kip en zongedroogde tomaatjes, aangevuld met een restje feta. Plus ik deed de tomaatjes eens in de oven in plaats van rauw erbij. Zéér goed idee!

Eerst zagen we hoe de dames in Rio wielrenden - inclusief die hele enge valpartij - en daarna zijn we overgeschakeld naar Zomergasten. Fijne uitzending. Het schijnt tegenwoordig (of misschien was dat altijd al zo maar valt het me nu pas op) hip te zijn om het hele Zomergastenconcept af te kraken. De interviewer doet het niet goed, de gast is stom, de fragmenten slaan nergens op. Ik begrijp dat niet. Kijk dan niet. Zo'n avond is een lange zit en inderdaad worden er fragmenten getoond waar je persoonlijk iets minder mee kunt hebben. Zo verloor ik de aandacht bij Bob Saget. Wat mij betreft een ideaal moment voor een plaspauze, niks aan de hand. Zo is het leven. Geen pieken zonder dalen. Mooi gemaakt VPRO.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Ingrid Cornelis zei

Oh Terschelling ik ben jaloers! Dit jaar voor ons niet...
Gaat Saartje mee? Geluk!
Zeker gaan eten bij de Koegelwieck! ☺

Vnn zei

Ja, Terschelling is fantastisch! Saar meenemen, is een echt hondeneiland!

Ik vond Zomergasten ook erg goed. En heb precies gedaan jij schrijft tijdens het Bob Saget fragment: 1. Omdat ik het hoofd van Bob Saget niet kan hebben en 2. Omdat het fragment voor mij persoonlijk niet te hebben was. Dan kijk ik dus niet. Inderdaad niet gaan zeiken op twitter dan maar gewoon op het toilet.