maandag 8 augustus 2016

Plog 556 - Een schokkende constatering

Wat deed ik op 08 augustus 2016?

Goedemorgen. Het voelt inderdaad een beetje alsof ik boven mezelf zweef vandaag.

Mijn rug voelt gelukkig niet meer zo heel gammel maar staat nog niet in de sportstand. Daardoor ben ik meteen volkomen uit mijn ritme en raak ik maar niet aan de gang. Uiteindelijk haak ik een lapje aan. Toch is het te weinig om me daar nuttig over te voelen.

Dan maar een poging wagen achter de computer. Er ligt een stapel analoge paperassen die opgeruimd moet worden, mijn mailbox zit vol onbeantwoorde berichten. En intussen flans ik ook nog een weekmenu in elkaar.

Als het me dan uiteindelijk ook nog lukt om in de kleren te geraken voel ik me als een kampioen. Wat echt volslagen belachelijk is. Maar ja, het is zo'n dag.

Hé Sjrd! Thuiswerkmiddagje? Gezellig! Misschien komt het dan toch nog goed.

Oh kijk, Sara heeft het weer piekfijn voor elkaar. Geboefte.

Het papieren weekmenu is omgezet in daden. Deze week geen Albert. En als ik het vergelijk met laten bezorgen of zelf halen is die laatste optie toch ook echt een stuk goedkoper. Het laten bezorgen (inclusief maaltijdbox) is een fijne uitwijkmogelijkheid maar zolang het lukt om zelf door Jan Linders te scharrelen heeft dat de voorkeur.

Bij de poelier is het gezellig druk vandaag. Het is zeker bbq-weer?

Voor ons geen gebraad buiten maar een lekkere pasta uit de oven.

Cannelloni met spinazie en ricotta, een klassieker bij ons thuis inmiddels. Het recept plukte ik ooit hier vandaan, mocht je het ook eens willen maken.

Omdat ik niet ben gaan fysiosporten beloofde ik de goeroe om zelf een rondje te lopen. Zo onnozel ben ik wel, dat ik die belofte aan een ander nodig heb. Terwijl ik heus wel weet dat ik het voor mezelf doe en blablabla. Mijn gezin gaat gezellig mee. Dat scheelt de helft!

Ik: "Kom laten we hier even een selfie maken!"
Hij: "Ja dat hebben we tenslotte al bijna 24 uur niet meer gedaan!"

De runderen zijn er weer. Hun geloei verraadt hun schik.

Voor de pony's geldt hetzelfde, alleen dan met gehinnik. Loeiende pony's, dat zou pas gek zijn.

Mooi.

Hoe lang zouden we onderweg zijn? Lang. Heel lang. Volgens mijn gezondheidsapp met stappenteller 4 km. Maar dat kan ik me bijna niet voorstellen. De volgende keer toch maar eens RunKeeper erbij aanzetten.

Dank aardige buurtkinderen. Heel vriendelijk. En van hetzelfde.

De hele dag Derek de Lintworm proberen te negeren. Matig succesvol. Een heerlijke avondwandeling maken. Thuis een hypo constateren. Tegen heug en meug snoepen. Dat is zo'n beetje mijn leven. Vandaag althans.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Rosan zei

Je hebt wel echt goeie snoepjes in die bak zitten. Just saying

Rosan zei

Je hebt wel echt goeie snoepjes in die bak zitten. Just saying