dinsdag 9 augustus 2016

Plog 557 - Met een korreltje zout

Wat deed ik op 09 augustus 2016?

Goedemorgen! Tegen alle verwachtingen in schijnt het zonnetje vanmorgen gewoon. Sara heeft het beste plekje uitgekozen.

Ik kies voor deze boterhammen het beste plekje. In mijn mond!

Van die klusjes die beslist vaker mogen gebeuren maar er altijd bij inschieten. Mijn voorzetkamer kan wel weer eens een sopje Biotex gebruiken.

Ineens zat hij in mijn hoofd, de ondertitel van mijn blog. Met een korreltje zout. Want je moet het allemaal niet te serieus nemen, zo probeer ik de meeste tijd althans te leven. Bovendien leef letterlijk met nogal wat korreltjes zout op mijn huid, vanwege CF. (Bij mensen met CF is het transport van water en zout in de cellen verstoord, waardoor ons zweet een veel hoger zoutgehalte heeft dan bij gezonde mensen. In de zomer smaak ik naar chips.)
Luna maakte zo'n anderhalf jaar geleden al mijn blogheader en was zo lief hem vandaag een beetje aan te passen.

Ik voel me net zo opgefrist als mijn blogheader. Mijn haar wil er gewoon los van vandaag.

Goed, en dan ga ik nu de zomer opruimen. Voordat de kussens weer zeiknat regenen.

Tot snel jongens, kom maar even lekker bij in jullie hok. Jullie hebben het verdiend.

En nu? Een klein road tripje.

Helemaal naar mijn ouderlijk huis. Mijn moeder vroeg enthousiast of ik naar hun opgeknapte vijver kwam kijken. Want het metselwerk was klaar, de pomp liep weer en ze hadden allemaal plantjes voor erin gehaald, helemaal top! Nou prima, leuk. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Maar zo'n gereviseerde vijver blijkt een mooie metafoor voor het leven: in werkelijkheid valt het toch een beetje tegen en blijft het een kwestie van je verwachtingspatroon bijstellen. In het voorjaar ziet het er vast gezelliger uit. Met vissen en kikkers en bloeiende lelies en gele dotters.

Mijn moeder knipte nog wat hortensia's voor me af. Dat zijn dan weer de meevallers van het leven.

Sara wil jij ook nog iets zeggen of lig je gewoon bevallig te poseren?

Een goed kostje koken en de obligate spraybeurten afwerken gaan prima samen. Ma Multitask draait haar hand daar niet voor om.

Het is lékker en onverwacht veel! Die salade op links was helemaal niet nodig geweest. Terwijl ik de eitjes precies lang genoeg heb weten te koken, zodat ze wel hard zijn maar het eigeel nog net een beetje kledderig is. 

Terwijl ik het fornuis een goede beurt geef helpt Sara met de afwas. Ze benadert de ovenschaal alsof hij haar elk moment te grazen kan nemen. Wat een verschil met Rover zaliger. Hij had binnen vijf minuten de bodem eruit gelikt, zijn gezicht oranje van saus.

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een verrassing...terug van vakantie komen en zien dat er nieuwe plogs zijn!! Leuk!! Ik heb heb er meteen een aantal gelezen en heb er weer van genoten!
Groeten, Jorien