zondag 14 augustus 2016

Plog 562 - Gehakt zonder spaanders

Wat deed ik op 14 augustus 2016?

Nadat ik ergens in de nacht wakker word uit mijn derde voorslaapje op de bank, besluit ik dat ik dan ook net zo goed wakker kan blijven voor de hoogtepunten van Ranomi en Dafne. Doodzonde.

Goedemorgen. Het nachtje was natuurlijk veel te kort maar de dag is toch begonnen. Ik neem me plechtig voor vanaf nu mijn slaapplekken te beperken tot in ons bed. En op een enigszins normaal tijdstip.

Saartje! Daar was je weer! Helemaal komen lopen nog wel.

Zoals het bedje thuis ligt ligt het nergens.

Of de tuinbank. En verder: klusjesdag. Aldus Sjrd.

Ik pluk gezellig wat mee, in mijn pyjama. Moet kunnen.

Daarna relaxt het ook veel lekkerder. En dan ga ik nu beginnen in mijn nieuwe boek. Heel veel zin in!

Uiteindelijk moet een mens toch onder de douche. Al heb ik daarna niet mijn beste kleren aangetrokken. Waarom? Dat zal blijken.

We gaan dakloos op pad. Dat is sowieso al plus 100!

We zijn in de wereldstad Leveroy voor het Outrageous Festival. Ja ja!

Wat me bij de ingang toch is overkomen... Op een rectaal toucher na was het een honderd procent controle waaraan ik ben onderworpen. Mijn hele tas is overhoop gehaald. Alle boodschappentasjes eruit. De etui van mijn bloedsuikermeter binnenstebuiten gekeerd. Alle vakjes van mijn portemonnee gescand. Tegen de tijd dat ze (want het was een zij!) bij mijn goed gevulde pillendoosje was aanbeland gaf ik de hint maar weg dat die voor medische doeleinden waren. Daderprofilering is ook een vak, zullen we maar zeggen. Of zien alle recreatieve pillenslikkers op dancefestivals er tegenwoordig uit als nette tutmarietjes?

Goed shirt man! In mijn optiek staat het vol met South Park afbeeldingen. Sjrd leert me dat het mangatekeningen zijn. Die man weet echt alles. Maar ja, makkelijk lullen als je wél je bril op hebt.

Er is zelfs een foodtruckhoek. Sinds het lezen van De verwarde cavia van Paulien Cornelissen (LEES DAT BOEK) associeer ik foodtrucks steevast met Enzo en Caaf. Helaas verkoopt deze hippe dude geen goulash maar zijn broodje pulled pork is een bijzonder smakelijk alternatief. Inderdaad awesome, zoals hij zelf aanprijst.

Nou proost mannen. Wat een onverwacht leuke avond heb ik, nu al!

Glow in the dark 3D Twister. Goed spel.

Maar we komen voor de muziek. En die is eh, anders dan je misschien bij mij verwacht. Sjrd heeft ook zo'n beetje alle muziekstijlen en -smaken doorlopen en herdenkt vanavond met weemoed zijn dagen als kakkineuze gabber. (En hij kan hakken als de beste!)

Kijk wie we daar hebben, met haar veiligheidsbril. Zou ze nog even de stand van mijn pupillen en kaken komen checken?

We gaan keihard, dat zie je zo.

Er hangt magie in de lucht. Omdat mijn conditie het nooit toeliet was ik bepaald geen danser. Tel daar mijn houterige bewegingscapaciteiten op vermengd met een vleugje schaamte en zie daar de muurbloem waarin ik graag transformeerde. Maar aangestoken door de hossende menigte voor me en gesterkt door de roze wonderpillen besluit ik het laatste restje gêne van me af te schudden. Gehakt wordt er. Zonder dat er spaanders vallen. Of gehoest moet. Ik dans! Mijn benen dragen mijn ritmisch bewegende lijf. Het is een wonder. Zonder vleugje sarcasme.

Nog een keer proost mannen! Het is ronduit fantastisch.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Mara zei

Deze past inderdaad in het rijtje 'dat verwacht je dan ook weer niet'.
Het boek is erg vermakelijk en leg je makkelijk weg om het weken later weer op te kunnen pakken. Top!

Anoniem zei

O, hendrik groen is zon mooie kerel, heerlijk boek