zaterdag 20 augustus 2016

Plog 568 - Leven als een eilander

Wat deed ik op 20 augustus 2016?

Goedemorgen! Het is als gezegd hondsvroeg maar we zitten perfect op schema. Nog even de koffers in de auto mikken en dan kunnen we op pad.

De navigatie stuurt ons via de A2 en over de Afsluitdijk. Leuk!

Lekkere luchten hier!

Voor ik er erg in heb rijden wel al over de Afsluitdijk. In mijn beleving was het veel verder rijden maar dit stelt echt niks voor. Oké, misschien is mijn waarneming een klein beetje beïnvloed door het lekkere slaapje waar ik net uitkom.

We kunnen Harlingen al ruiken.

Joe, hier moeten we zijn. We hebben besloten de auto toch maar op het vasteland te laten. Dat scheelt een uur en een kwartier reistijd. De consequentie is wel dat we op het eiland geen auto tot onze beschikking hebben. Spannend!

Terschelling: we zijn er! Na aankomst zijn we meteen fietsen gaan huren. Elektrische fietsen, want het moet wel leuk blijven natuurlijk. Het fietsenverhuurbedrijf brengt onze koffers gratis naar het hotel, da's een fijne bijkomstigheid. Omdat we nog niet kunnen inchecken gaan we eerst maar eens voorzichtig op verkenning in het dorp.

En iets drinken.

Het is gezellig druk op het eiland. Alle terrasjes zijn bezet. Zodoende schuift een ouder echtpaar 'gezellig' bij ons aan tafel aan. Omdat ik dat zelf nooit zou doen begroet ik ze niet heel uitbundig. Toch raken we na een tijdje aan de praat. Het blijken eilanders te zijn. En voor onze wegen scheiden hebben we al een aanbod op zak om de volgende keer in hun vakantiehuisje te mogen logeren. Goh.

Eerst maar eens iets eten. We moeten er erg lang op wachten maar het blijkt het wel waard.

Kijk nou, wat leuk! Vind ik althans. De mens ondergaat het lijdzaam.

Onze verkenningstocht over het eiland brengt ons op mooie en verrassend plakken.

Hier zijn we de weg een beetje kwijt. Je zou het best verdwaald kunnen noemen. Jemig wat een avontuur!

Uiteindelijk hebben we de weg naar het hotel toch nog gevonden. De dame aan de receptie heeft ons deze kamer toegewezen. Met een gratis kleine upgrade. Aardig!

We slapen nu namelijk aan de zeezijde en dit is ons uitzicht. Wauw!

Op de eerste avond hier hebben we weinig zin in nog meer reisgedoe dus we eten ons kostje in het restaurant van het hotel. Hoewel het geen sterrenrestaurant is kookt de kok wel met sterren. Boffen wij even! Het is voor het eerst sinds heel lang dat ik me waag aan een 4-gangendiner. En bijna alles gaat op.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Hmm vreemd. Onze navigatie stuurde ons niet over de Afsluitdijk. Zo zie je maar. Er leiden meer wegen naar Harlingen.