vrijdag 26 augustus 2016

Plog 574 - Een prima nautisch dagje

Wat deed ik op 26 augustus 2016?

Goedemorgen! Wat gezellig, we ontbijten samen deze morgen. Het wordt zelfs nog gezelliger want Sjrd werkt thuis vandaag.

Volgens mij vindt Sara het ook hartstikke leuk maar is ze nog te duf om daar uitging aan te geven.

Ik vroeg me van de week nog af wanneer het filmpje klaar zou zijn waaraan ik heb meegewerkt en prompt krijg ik vandaag een link naar het bestand in mijn mail. Spannend! Mijn verhaal en dat van nog iemand anders is verweven tot een mooi geheel. Omdat we beiden Nederlands spreken en het filmpje aan een internationaal publiek wordt vertoond zijn we zelfs ondertiteld. Het is raar om jezelf op beeld te zien en te horen maar tegelijk ook zo vertrouwd. Ik ben tevreden met het eindresultaat.

De rest van de ochtend ben ik bezig met dingen inplannen, lijstjes maken en achter de schermen werken aan mijn site. Ik merk dat ik weer meer wil schrijven en maken dan alleen plogs. Genoeg te doen dus.

Maar nu is het tijd voor de gezonde mise en place.

Terwijl Sjrd bij de kapper zit voor een fris zomers hoofd heb ik mezelf onder de douche afgespoeld.

Zeg me dat het niet waar is. Dit lijkt verdacht veel op een steiger...

Het is wel waar! We gaan lekker een stukje varen vanmiddag! Voor mij al de tweede keer dit seizoen. Sjrd is gelukkig wat vaker het water op geweest maar in getallen is het een beroerd vaarseizoen. Dat heb je soms. Laten we vandaag dan maar een hoop inhalen.

Gelukkig ben ik het nog niet verleerd: op mijn vaste plekje op mijn krent zitten. En zie je dat? Er groeit een Sjrd uit mijn hoed!

Och wat is het heerlijk op het water. Ik blijf roepen hoe jammer het is dat we dit niet vaker deden, maar ja. We zetten koers naar de jachthaven waar we vanaf volgend seizoen een plekje hopen te krijgen. Onze huidige jachthaven wordt komende winter ingrijpend verbouwd. Het is een prima jachthaven maar toch denken we dat we op een andere plek beter liggen. Die verbouwing is een goed moment voor ons om te verkassen.

Zwanen zitten overal en zolang ze niet te dicht bij ons bootje komen is het prima. Dit exemplaar heeft weinig kwaads in petto, getuige zijn (of haar?) uitrustende poot/ voet/ flipper.

We maakten een rondje over het terrein en een praatje met de havenmeester. Nu liggen we geparkeerd aan de passantensteiger. We zijn er wel uit hoor. Hier willen we liggen! Het voordeel van deze jachthaven is dat we nu niet meer de drukke Maas over hoeven steken om op de plas te komen. Je kunt zeilend de haven uitvaren. Bovendien kan de boot hier zomer en winter gestald en getakeld worden. Dat scheelt een hele hoop gedoe. Het enige nadeel is dat we er een stukje verder voor moeten rijden maar dat is beslist overkomelijk.

Fruit om het te vieren!

En dan is het tijd om weer naar huis te gaan.

In zijn element.

Vind je het gek?

Intussen op de reling... Zolang ze een beetje aan die kant en vooral in het zicht blijven gaan ze hun gang maar.

Terwijl Sjrd bij de friettent op zijn bestelling stond te wachten rende ik Jan Linders in voor wat broodjes en tomaten. Ik eet een kliek van gisteren. Niet super lekker meer maar wel functioneel. En dat is eten soms ook.

Het blijft lang warm en het is zo'n zeldzame avond dat we buiten blijven zitten. Gewoon een beetje kletsen. Wat fijn!

Sjrd beeld nog een keer de denker uit. Met wijn, dat wel.

Hej hej.

1 opmerking:

Marianne zei

Geweldig Irène wie des doe diene plog sjrief en de foto's dr biej! En heeeeeeel fijn det t zo good mit dich geit! Ga zo door! X