zaterdag 27 augustus 2016

Plog 575 - De segregatierelatie

Wat deed ik op 27 augustus 2016?

Goedemorgen! Ik sliep heerlijk vannacht en nu eet ik boterhammen met zelfgemaakte bosbessenjam. Gemaakt door mijn tante Mrnn welteverstaan. Hij is super lekker!

Zie je het? Nee niet de pot met die eeuwige paaseieren. Ik heb de wolwinkel weer even opgeruimd. Gek werd ik van de chaos en mijn productieve creativiteit stond op een nogal laag pitje. Het is ook veel te warm voor handwerk nu.

Voor vandaag hebben we sowieso heel andere plannen. Die afgezegde afspraak van laatst, met Mrs en Chrs, vindt vandaag wel plaats. Iedereen is weer fit. Hoera!

Maak je geen zorgen Saar, jij hoeft niet mee naar Leiden. Cn komt straks om met jou te wandelen en voor de rest mag je uitrusten. Tot vanavond pop!

Ik hou er wel van, dat je bij het tankstation een instant vakantiegevoel wordt aangepraat.

Onderweg naar de sleutelstad. We schieten goed op.

Mrs heeft een perfecte parkeergarage voor ons uitgezocht, aan de rand van het centrum. Nu alleen nog een stukje wandelen, onder de oude poort door, naar het terras. Alsof dat een straf is.

Gevonden! Pal aan een gracht. Daar moet op gedronken worden. En kijk Mrs en mij eens keurig gesegregeerd zitten. Metertje ertussen, allebei de andere kant op kuchend indien nodig. En voor de zekerheid alcohol natuurlijk, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Het valt heus niet mee, zo'n segregatierelatie. Het liefst vlogen we elkaar bij elke ontmoeting om de nek. Maar vergelijk het met hoofdluis, dat wil je ook niet oplopen. De bacteriën in onze longen mogen onder geen beding overspringen op de ander. We hebben er al werk zat mee om onze eigen Pseudomonasstammen in toom te houden, laat staan dat daar nog een vreemde familie bij komt.

Nee dan hebben hullie hier het een stuk makkelijker!

Toch eten we er geen bittergarnituurtje minder om hoor.

Wat we hier precies zitten te doen is ons ook een raadsel maar het is een erg aangenaam plekje.

Ik hou heel erg van dit soort leuke dingen in een stad. De historie druipt ervan af.

Ons diner hebben heel casual gehouden. Hoewel het concept een mix is tussen de oosterse en westerse cultuur en ze het interieur Asian Bohemian noemen. "Ik vind het een soort kantine," aldus Sjrd.

Maar ach, het maakt toch geen drol uit waar we zitten? En ze komen echt super vaak vragen of we nog wat willen drinken dus omkomen van de dorst gaat hier vast niet gebeuren.

Een fijn kijkje in de conceptuele keuken.

Chrs en ik delen een zelf aan te kleden soepje. Wat gezellig!

Om het af te leren nog een klein wijntje op een normaal terras. Wat ons betreft toch het beste concept.

Hej hej.

1 opmerking:

Judith zei

Mijn stadje! Weet ik ook meteen welk restaurant ik niet hoef te bezoeken :-)