maandag 29 augustus 2016

Plog 577 - Aten ze in de oorlog ook bolchrysanten?

Wat deed ik op 29 augustus 2016?

Goedemorgen! Laten we de week eens beginnen met het verdrijven van de hitte die de afgelopen dagen in het huis is getrokken.

En een ontbijt natuurlijk. Dat mag niet uitblijven.

Ik lach wel maar de zin moet uit mijn tenen komen. De hitte zit ook nog een beetje in het lijf. De wetenschap dat de goeroe er niet is om mee te kletsen en me op te jutten draagt ook niet bij aan een goed sportgemoed.

Dit is mijn uitzicht vanaf de loopband. Een blik op de uitgestorven dorpskermis. Veel treuriger wordt het niet.

Na het sporten even brood halen.

Om vervolgens te lunchen met een bak yoghurt en muesli of cruesli of hoe ze het noemen. En het zomeravondgesprek in de krant. Van mij mag er elke week wel zo'n uitgebreid dubbelinterview afgedrukt worden.

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan ben ik nu toe aan een stukje verstrooiing. Sylvie Meis was te gast bij Linda's Zomerweek en daar ben ik erg benieuwd naar. Nep en uitgekookt zijn de woorden die het eerste bij me naar boven komen als ik haar zou moeten omschrijven.

Huh? Nep en uitgekookt? Heb je het over mij?

Nee Sara, zowaar je naam geen Sylvie heet. Oké.

Omdat de zomer nog lang niet afgelopen lijkt heb ik toch nog iets luchtigs besteld voor om het lijf. In eerste instantie bij H&M maar die leveren pas over vier dagen. Vier! Dat vind ik echt bizar lang, anno nu. We bellen toch ook allang niet meer in met een modem om onze oline bestellingen te plaatsen? Bij mijn vrienden van Wehkamp snappen ze het gelukkig wel. Gisteravond besteld, vanmiddag in huis. Nu passen!

Deze is het geworden! Een heerlijk luchtige playsuit van zachte jeansstof. Echt zo'n pakje waarin ik de hele zomer had willen lopen. Daarom houd ik hem nu meteen maar aan. 

Qua weekboodschappen zat het niet helemaal mee. Veel producten waren op dus ik kan in de loop van de week nog eens terug voor de rest. Hekel aan! Ter compensatie nam ik bolchrysanten mee die in de aanbieding waren. Als het moet eten we die wel.

Vanavond eten we nog een keer de pasta met champignons in een roomsausje. De smaaksensatie van de eerste keer ontbreekt. Beetje jammer. Er zitten wel veel meer champignons in, misschien ligt het daaraan. 

Je houdt ervan of je haat ze: bolchrysanten. Ik vind ze wel leuk en ben vooral blij dat er weer iets groens in deze bakken staat. EN NU CONSEQUENT WATER BLIJVEN GEVEN MEID!

Poging tot selfie met Sara nummer zoveel. Ze heeft er gewoon nooit zin in. Trutje. Nou, dan gaan we wel Saga Norén terugkijken. Die is net zo eigenzinnig.

Hej hej.

4 opmerkingen:

Vnn zei

Bedankt dat je de woorden 'nep' en 'uitgekookt' hebt gevonden bij Sylvie. Ik heb ze lopen zoeken tot nog toe. Ik zoek niet verder!

Vnn zei

Trouwens, WAAR IS DE RUPS?! Ik zie een lege plek daar. Dat was toch waar wij voor naar de kermis gingen. Arme kinderen anno nu.

Irène zei

@Vnn: De rups - inclusief pluzel - staat op de plaats waar vroeger de botsautootjes stonden. Er wordt verdomme niet meer gebotst in Linne.

Vnn zei

Oh ok. Dat is ook erg! Och, de pluzel :)