zaterdag 3 september 2016

Plog 582 - Gewoon eens even bijkomen

Wat deed ik op 03 september 2016?

*fluistertoon* Goedemorgen Saartje. Ik weet het, dit slaat nergens op, zo vroeg als ik beneden ben. Op een zaterdagochtend. Trek je maar niks van mij aan. Ik zal heel zachtjes doen.

Nee, de krant is er natuurlijk nog niet. We hebben de NRC en die is er meestal tussen tien en elf. Ik wil niet de indruk wekken dat ik al om zes uur beneden ben. Zo erg is het nou ook weer niet met me gesteld.

Ontbijten met Hendrik Groen dan maar. Ik ga niet heel hard met dit boek maar dat vind ik juist fijn. Het is in dagboekvorm geschreven en dat maakt het juist leuk om steeds kleine stukjes te lezen.

Voor het eerst in weken hebben we dit weekend helemaal niks op het programma. Dat is best gek en ook best lekker. Geen idee nog wat de middag me brengt.

Buiten is alles alweer in gereedheid gebracht voor de oudewijvenzomer. Ik heb het idee dat we het daar de laatste jaren vooral van moeten hebben. En juist de laatste jaren was september qua gezondheid voor mij steevast een k*tmaand. Je begrijpt dat ik geen voorspellingen durf te doen over het verloop van die van dit jaar...

Voor de lunch blijf ik echter binnen. Nazomeren kan overal. Ik plog een beetje bij en doe nog wat ander laptopgerommel. En ik smul van mijn heimelijk genoegen filet americain. Er waren tijden dat ik het elke dag op mijn brood at. Super ongezond natuurlijk.

Plots word ik opgeschrikt door een hels kabaal. Blijkt Sjrd zich weer eens als een Tony Soprano te gedragen in een poging het waste te managen. Gezellig. Maar we kwamen dan ook om in het plastic.

Voor ik het weet is het alweer kooktijd. Toegegeven, daar ging een dutje op de bank en een flitsbezoek aan de supermarkt aan vooraf. Ik plukte weer eens een recept van Paulines foodblog. Vandaag wordt het een ovenschotel met bloemkool en broccoli. We eten zelden bloemkool, omdat ik het gecombineerd met aardappelen maar een saaie groente vind. Het kleurt ook zo suf op je bord, twee van die bleke ingrediënten.

Dan ziet dit er toch veel smakelijker uit! Nu snel proeven... (LEKKER!)

Een avondwandelingetje. Daar is het wel een geschikte avond voor.

Kijk nou toch hoe mooi de laatste stralen zon zich door het oprukkende wolkendek boren en reflecteren op het water. Ik hou zo veel van waar we wonen.

Hej hej.

Geen opmerkingen: