woensdag 14 september 2016

Plog 591 - Een beste seizoensafsluiter

Wat deed ik op 14 september 2016?

Goedemorgen! Ontbijt met pillen en plogs. Zoals altijd. Behalve gisteren, toen koos ik voor een plogvrije dag. Terwijl het juist zo'n memorabele dag zou worden, maar dat wist ik toen nog niet. Ik doel natuurlijk op de stemming van de Tweede Kamer over de nieuwe donorwet. Dat daar een toevalstreffer van de NS voor nodig was maakt het even fijn als wrang. Want veel liever zag ik dat er minder verdeeldheid heerste over het onderwerp. Dat zou de gang naar de Eerste Kamer namelijk ook kansrijker maken. We wachten het af. Meer kunnen we niet doen.

Op persoonlijk gebied gebeurde er gisteravond nog iets groots. Ik ben namelijk toegetreden tot het geheim genootschap van de buufies wandelclub. Zonder moeite stiefelde ik zes kilometer in stevig tempo en onder het genot van een hoop geklets met de meisjes mee! De voldoening jongen... Niet normaal! Mijn voeten smeekten na afloop wel om ander schoeisel bij de volgende wandeling. Fashion sneakers zijn niet voor dit doeleind bestemd. Ik moet mijn voeten daar groot gelijk in geven.

Nu voel ik me dus super gezond en gespierd en alles. Alleen jammer dat ik wat vocht vasthoud door die pleuris hitte. Maar daar hoor je me verder niet over klagen hoor. 

Goed, dan ga ik nu dit kraamcadeautje naar zijn rechtmatige eigenaar brengen. Leuk!

Zo'n beschuit met muisjes smaakt toch anders in combinatie met een verse baby.

Ach kijk daar zullen we hem hebben. Wat een dot. En wat lijkt hij akelig veel op zijn oom.

In mijn artikel van gisteren repte ik over last minute zomerdingen doen. De buurt pikte dit goed op. Zodoende sta ik nu alles in gereedheid te brengen voor de laatste zomerse barbecue van dit jaar. Ik hou heel erg van dit soort spontane ideeën.

De braders zijn inmiddels gearriveerd. Dan moet het wel goed komen.

Ook met het kindervermaak zit het wel snor. Er zijn namelijk waterballonnen! En zo vangen we mooi twee vliegen in een klap.

Zelfs aan Sara is gedacht. Die ligt uitgebreid te kluiven op de mat. Wat een topavond!

Nou proost lieve buurtvrienden! Wat hebben we het goed zo met elkaar.

Het zou heel goed kunnen dat we na afloop met nog tien overgebleven stukken vlees in onze maag zitten. Of eigenlijk dus buiten onze maag. Maar daar vinden we vast ook wel een oplossing voor. We hebben immers voor hetere vuren gestaan de afgelopen jaren.

Boefke. 

Geen barbecue zonder marshmallows.

En dan is het nu tijd voor de onvermijdelijke hondentraining. Zou het vanavond dan eindelijk gaan lukken? Kan Sara door de hoepel springen?

Met koekjes, enthousiasme en geduld komen we een heel eind maar die laatste achterpootjes weigeren stelselmatig de grote oversteek te maken.

Dus we proberen het gewoon opnieuw...

De kleine mensen zijn er intussen ook helemaal hyper van! Maar van zo'n hoge hoepel raakt Sara nog meer overprikkeld.

Veni...

Vidi...

Vici! Knappe hond!

Hej hej.

2 opmerkingen:

Inge zei

Die laatste horde, de eerste kamer, zal nog een pittige worden. Maar wie weet, we duimen verder!

Saar zei

Dat was een leuk dagje denk ik ;)