vrijdag 16 september 2016

Plog 593 - Flirten met de herfst

Wat deed ik op 16 september 2016?

Goedemorgen! Het allerlekkerste bewaar ik voor het allerlaatst. Het middelste stukje brood met hagelslag. Bijna een gebakje.

Ineens krijg ik het op mijn heupen. Over een week moet onze garage leeg zijn omdat we de vloer weer eens gaan verven. Mijn voorraad sondevoeding plus toebehoren staat dan gruwelijk in de weg. Ik ben voornemens nooit meer deze levensreddende rommel tot me te moeten nemen en binnenkort met een dichte buik door het leven te stappen. Maar wat te doen met alles wat de leverancier niet meer terugneemt? Op marktplaats biedt een enkele mafklapper zijn sondevoeding - al dan niet over de houdbaarheidsdatum heen - aan "tegen elk aannemelijk bod". Bij ons thuis heet dat gewoon verzekeringsfraude. Ik zoek door en vind uiteindelijk een goed doel dat superblij is met deze spullen. Wat fijn!

Voor het eerst in weken weer eens een lange broek aan. Gelukkig kunnen de voetjes nog een poosje bloot voort.

Opruimen geeft voldoening en maakt hongerig. Lunchen dus en Ik Vertrek terugkijken. Moet ook gebeuren.

Omdat het bijna herfst is (en ik stiekem verlang naar comfortabele vesten en mijn nieuwe schoenen) oefen ik alvast wat met een sjaal.

Mijn rondje langs supermarkt en apotheek levert ook deze levensgrote naaldencontainer op. Als het moet zou er een voet in passen! Het ding is zo gigantisch dat ik er geen plaats voor kan verzinnen in mijn keuken. Zo meteen maar weer terugbrengen die handel.

Dan maken we van de nood maar meteen een deugd hè Saar?

Zoals je ziet heb ik mijn olijke sjaal thuisgelaten. Het is veel te warm voor nekbedekking. Maar ook mijn knieholtes en kuiten staan blank. Morgen maar weer in de korte broek?

Goh. Iemand? 

Als we daar de kudde niet hebben, zoals voorspeld. De vreetzak vooraan maakt het helemaal bont, met zijn kop door het hek. Als hij nog maar los komt. Of zij. Weet ik veel.

Sjrd heeft vandaag bedrijfsuitje en fietst van terras naar terras. Ik moet het doen met een kliek uit de vriezer. Ook niet verkeerd, als smaakte het vers lekkerder.

Hej hej.

1 opmerking:

sandy 3.0 zei

Hoi Irene,
Misschien kun je vragen of de thuiszorg behoefte heeft aan de sondevoeding en spullen. Vaak gebruiken ze deze als een patiënt thuis komt uit het zh totdat die alles zelf heeft.