zaterdag 17 september 2016

Plog 594 - Veel opwinding over eten

Wat deed ik op 17 september 2016?

Goedemorgen! Maar Roombi, wat doe jij nou weer hier? Vastgelopen op het kabelwerk? Het zit je niet mee zeg. Dat jou dat weer moet overkomen.

Ontbijten dan maar. Wat zal ik toch weer eens nemen?

Toen ik uit bed kwam ben ik meteen in de kleren geschoten. Ongewassen, het getsie. Dat heeft alles te maken met onze activiteiten van zo meteen.

De auto is volgeladen en klaar voor transport met een keur aan medisch voedsel en bijbehorende accessoires. Mijlpaaltje hoor.

Onderweg.

De organisatie waar mijn spullen naar toe gaan zit van oorsprong nota bene in het dorp waar ik ben opgegroeid. Stichting Heart for Romania verleent kleinschalige humanitaire hulp aan personen en instellingen in de regio Sibiu in Roemenië.

Daarna gaan we meteen ook maar even langs het milieupark voor het afgeven van wat oude potten verf en een lading lege batterijen. Met een lege auto rijden we huiswaarts. Opruimen is zooo lekker!

Fris gedoucht zijn ook, trouwens.

Dan kom nu maar door met een lunch en de krant.

In diezelfde krant lees ik een bullshit interview met de dames van The Green Happiness. Het zijn orthomoleculair diëtisten. Bij het woord orthomoleculair gaan sowieso alle kwakzalverij-alarmbellen bij me rinkelen. Het enge is dat ze ruim 200.000 stuurloze volgers hebben die klakkeloos aannemen dat een ei "de menstruatie van een kip" is. En dat de kanker van hun beider moeders heus niet kwam door wat ze aten, puntje puntje puntje. Ik kan hier echt heel erg boos om worden. Hun tegenstrijdige beweringen dat je nooit noten, avocado en olijfolie tegelijk moet nemen en dat eten overbodig gecompliceerd en verwarrend gemaakt is, onderstrepen dit. Het is pseudowetenschappelijk geneuzel dat veel mensen toch voor zoete koek aannemen. Mijn zojuist met smaak verorberde kippenmenstruatie werkte zich kakelend omhoog toen ik hun bespiegeling las over de mysterieuze werking van medicijnen: "Het is net als met medicijnen: je weet niet precies hoe het werkt in je lichaam maar wel dát het werkt." En dat, lieve meisjes van de groene vreugde, is de grap van wetenschap. Dat mysterie ontrafelen. Succes met de zoektocht naar een suikervrije, veganistische crèche. Ik heb nu al medelijden met je ongeboren kind.

Geen idee of gekookte aardappelen met gekookte broccoli volgens de rauwkostmaffia een geschikte combi is maar het staat hier vanavond toch gewoon op het menu. Met een lekker lapje vlees nog wel.

Zo'n sprayafwas doet zich niet vanzelf dus soppen maar weer.

Sjrd schotelt ons intussen een amuse van rundvleessalade voor. Welk een verwennerij.

Aardappelen, groente, vlees. Niks op aan te merken.

Eigenlijk zoude we vanavond bezoek krijgen maar dat is geannuleerd wegens ziekte van een der bezoekers. Daarom hebben we een alternatief avondprogramma verzonnen.

Op date naar de bios! Ik zocht Sully uit en met de kennis van nu kan ik zeggen dat ik het niet zo'n goede keuze vond. Het is wel een onderhoudende film hoor (over de piloot die in 2009 een noodlanding maakte op de Hudson) maar ook een beetje zo'n standaard Amerikaans heldenverhaal. Met dramatische muziek, een hoop getergde blikken en op de borst klopperij over de beste reddingswerkers ter wereld die natuurlijk uit New York komen. Gelukkig was de date wel een succes! Ik denk dat ik hem nog eens vraag. Dan mag hij de film uitkiezen.

Hej hej.

9 opmerkingen:

Neeltje zei

Hallo Irene, via een ander weblog (Schrijfelsvanmij)op het jouwe gekomen. Ik dacht, ik meld het even, ben van plan je te volgen. Hoop dat mijn reactie niet meerdere keren geplaatst wordt. Hij hapert namelijk. Met vrolijke groet, Neeltje.

Vnn zei

Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Heel hard gelachen om je stukje over The Green Happiness. Precies dat.

Irène zei

@Neeltje: Dank voor je reactie, leuk! En het is gelukt hoor, keurig een keer. :-)

sandy 3.0 zei

Ook een goed doel voor je sonde enz. Ik had deze blog nog niet gelezen!

Karlijn Baert zei

Je blog is zo goed! Ik lees hem dagelijks.
Het enige minpunt is dat ik jaloers ben op Sara.
Mijn hondje is vorig jaar overleden en ik werk 4 dagen. Ze kon altijd naar mijn vader maar die is 7 maanden na Floortje overleden.
Vier dagen hondencreche vind ik niets. Hij zal niet veganistisch zijn maar toch.
Helaas geen hond meer voor ons.

Ri zei

Volgende keer gewoon Bridget Jones.

Anoniem zei

Zou even RTL4 Humberto terugkijken, de dames van the green happiness op tv!
Benieuwd naar je reaktie.
groet
Roelien

Irène zei

@Vonn: en ik maar denken dat jij ook zijn blije groene Muppet was. ;-P
@Sandy: de thuiszorg wilde idd mijn accessoires overnemen maar kon ook niks met de voeding. Dit is voor alle partijen een betere oplossing denk ik.
@Karlijn: dankje! Wat verdrietig van je hondje... Wie weet ooit weer, in een andere levensfase.
@Ri: die heb ik nog tegoed met een vriendin! :-)
@Roelien: ik was net te laat maar begreep op social media dat het het terugkijken waard is. Ga ik doen!

Vnn zei

Ja want jij kent mij helemaaaal nog niet zo lang ;)
Nee hoor, ik houd heel erg van ongesteldheid van kippen! Een ei hoort erbij!