vrijdag 23 september 2016

Plog 599 - Het klusweekend is aan

Wat deed ik op 23 september 2016?

Goedemorgen. Kijk, ik heb een nieuwe trui. Er staat Los Angeles op en hij zit super lekker. Eigenlijk is het veel te warm voor mijn nieuwe trui maar ik wil hem per se aan. Ik ben 37. Nou en?

Het is trouwens hondsvroeg als ik alweer gewassen en aangekleed benden kom. De hond doet echt nog niet mee op dit uur.

Nou dan ontbijt ik wel alleen hoor. Lekker rustig. Het is ook wel eens fijn om mijn vlees niet met hand en tand te hoeven verdedigen.

Hé kijk nou. De hulptroepen zijn gearriveerd. Maar waar kijken zij naar?

Ach, mijn vader is alvast begonnen. Pap. Pahap! Koffie. We moeten toch eerst een plan maken. Dan kun jij toch niet in je eentje al wat free style te gaan lopen snoeien?

De catering is zoals altijd mijn afdeling. Opdat ze niet verhongeren. Ik denk dat dat wel los zal lopen.

Sara. Sara! Bewaak jij dan even de afvalbak, als wij gaan lunchen? Bedankt.

Soep, broodjes, krentenbollen. En voor de liefhebber paaseitjes.

Bij het afruimen van de tafel stuit ik op deze stapel paperassen. Oh ja. Die vragenlijsten over vermoeidheid bij CF. Het feit dat ik alweer doodmoe word van de aanblik van deze papieren zegt eigenlijk genoeg. Ik doe definitief niet mee aan dit wetenschappelijk onderzoek. Ze kunnen de krets krijgen. Ik ben vooral heel CF-moe en met een niet naar waarheid ingevulde vragenlijstenreeks doe ik het wetenschappelijk onderzoek vast ook geen goed.

Maar goed. De voortuin gaat in elk geval al lekker. Jammer dat de hortensia's al gesnoeid zijn maar het was geen gezicht meer.
De garagevloer blinkt als een spiegel. Wow.

Nou moe. Ik was net wat afgesnoeide takken bij elkaar aan het vegen en wilde de stroomdraad even aan de kant gooien. Op precies hetzelfde moment hief mijn moeder de snoeischaar in de lucht en zette hem aan. Rats. Kabel doormidden! Hahaha.

Zo'n klusdag kun je maar op een manier eindigen. Met een zelfgemaakte pizza. En dan ga ik daarna keihard op de bank in slaap vallen.

Hej hej.

Geen opmerkingen: