zaterdag 24 september 2016

Plog 600 - Klussen, fietsen en feesten

Wat deed ik op 24 september 2016?

Goedemorgen! Heb je het gezien?? Dit is mijn 600ste plog! Jemig. En de dagen zijn werkelijk omgevlogen. Om het te vieren hebben we de ijskast en diepvries uit de garage in de keuken gezet. Lekker praktisch voor het bier en zo.

Dag twee van het klusweekend is aangevangen. De voorbespreking is al achter rug. Net als mijn ontbijt. Juist op de 600ste plogdag geen foto van mijn boterhammen. Dat is ook wat.

Wat zo'n vloer opknapt van een goede lik betonverf. Lekker bezig moeders.

Mijn vader en Sjrd bijten zich wederom vast in de haagbeuk. Dat spul blijft maar uitspringen. Het lijkt wel hedera.

Nu iedereen zo lekker aan de gang is zal ik me ook maar op mijn aandeel in het geheel storten.

Mijn multifunctionele pak bewijst andermaal zijn dienst. Klussen, opruimen, het huishouden, boodschappen doen. Als ik dit aantrek lukt alles.

Zo sta ik nu alweer een lekkere boerentomatensoep voor de lunch in elkaar te draaien.

Volgens mij is het klusteam heel goed op weg en aardig uitgehongerd. Aan tafel!

Klusteam. Smulteam.

Om er toch ook nog een ontspannen weekend van te maken gaan we het tweede gedeelte van de middag op een uitje. Naar het buitenland nog wel!

De etappe van de Eneco Tour eindigt vandaag in Lanaken. Daar mogen we natuurlijk niet ontbreken. Voor mijn wielrensokken is het veel te warm. Dan maar een verkoelend drankje.

Het duurt nog wel even voor de renners finishen. Kan ik in de tussentijd mooi mensen kijken. Er valt weer genoeg te zien.

Aha, een helikopter. Dat kan maar een ding betekenen. De ontknoping is nabij.

We blijken ons achter de finish te hebben opgesteld. Je zou denken dat dat jammer is. Fout! Na afloop van de koers moeten sommige renners terug naar het podium. Voor de hobbyfotograaf een ideale gelegenheid om nog eens een renner te kieken. En aan te raken. Peter Sagan hier blijkt witte strepen te zweten, als een CF'er. Dat geeft toch te denken.

Marcel Kittel rijdt na de Giro geen deuk meer in een pakje boter. Vandaag eindigt hij zowat als laatste, ondanks zijn enorme bovenbenen. In een bovenbeen van hem passen die twee van mij met gemak. Maar goed, dit moet natuurlijk geen wielrenblog worden. Ik ben blij dat het wielerseizoen er nu echt op zit.

De zon schijnt, we rijden door een Franssprekend buitenland en ik spray in de auto. Het is wel heel erg moeilijk om hier geen vakantiegevoel van te krijgen!

Om deze feestelijke dag in stijl af te sluiten pikken we een terrasje aan de Maas in Maastricht.

Sjoen Mestreech. Neet breid meh laank.

"Voor mij graag een salade met een trio van vis." En dan vier soorten vis tellen. De dag is af.

Voor de 600ste keer hej hej.

4 opmerkingen:

Neeltje zei

Gefeliciteerd met je 600e blog! Goed bezig!

Marieke Cobben zei

Klinkt als een heerlijke dag!

Inge zei

600ste al, hiep hiep!

Jacomien zei

Hoera!