dinsdag 13 september 2016

Wacht niet tot het te laat is!

Vandaag geen plog maar een hopelijk zinvol blog. Over drie dingen waar je om wat voor reden dan ook niet aan toekwam deze zomer, maar waar je nog precies drie dagen de tijd voor hebt!

Ga naar dat strand!
Persoonlijk ervaar ik het gebrek aan strand niet als een heel groot gemis. Vanuit hier is het toch best een takke eind rijden naar de kust, laat staan op een warme dag. De enige optie om verzekerd te zijn van een goede plek voor de auto en mezelf is om voor het krieken van de dag al onderweg te zijn naar Domburg of Scheveningen. En in feite is dat geen optie. Want zo leuk vind ik verpozen aan het strand nou ook weer niet. Kont aan kont, vlees aan vlees. Met een melange van sigarettenrook en kokosolie in je neus. En hier en daar nog een vleugje zweet. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je wel blij wordt van strandzand tussen je tenen, dromerige loungebeats op de achtergrond en 's avonds de zon zien zakken in de zee. Dus neem die auto of trein en ga!

Organiseer die bbq!
Of laat je uitnodigen, als je zelf niet beschikt over een toffe braadinstallatie of de juiste grill skills. Want er doet weinig meer denken aan de zomer dan de geur van smeulende kooltjes die opstijgt uit de Vinex. Bij mij verloopt het idee tot barbecueën altijd volgens hetzelfde patroon. Ineens bedenk ik dat we ook een Weber hebben en dat hij echt nodig weer eens de garage uit moet. Vervolgens sla ik verwoed aan het googelen want ik wil deze keer echt eens totaal iets anders maken dan altijd weer dezelfde salade (saailade) van rucola, komkommer en cherrytomaat. Voor ik het weet is het vijf uur en heb ik nog geen vlees en stokbrood gehaald maar ben ik wel in de diepste krochten van internet geweest. Het eind van het liedje is dat we steevast diezelfde pastasalade eten en de Weber onaangeroerd in de garage blijft staan. Nog drie dagen Irène...

Houd een waterballonnengevecht!
Je trekt het echt niet om aan het strand of zwembad te gaan liggen bakken maar je bent wel toe aan verkoeling. Of nog erger, je kunt niet gaan omdat je moet werken of studeren. Want het gros van de mensheid heeft de vakantie al lang en breed achter de kiezen en zit deze dagen gewoon op kantoor of in de collegebanken. Wat te doen? Houd een waterballonnengevecht. Leuk voor groot en klein! Ga naar de Action of Hema en koop daar een zak waterballonnen. Trommel alle buurtkinderen, medestudenten of collega's op en werp die eerste waterzak. Niemand is zonder zonde.

Ijs!
En als je het echt niet meer weet of je hebt deze top drie in juni al afgevinkt, dan kun je altijd nog een ijsje halen. Want het is altijd ijstijd.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen: