donderdag 13 oktober 2016

Plog 613 - Verdwaald op een industrieterrein

Wat deed ik op 13 oktober 2016?

Goedemorgen! Gewoon bruine boterhammen. Super lekker.

In het kader der onvermoede mijlpalen. Hier is er weer eentje! De zuurstofboer komt langs en in plaats van mijn vat met vloeibare zuurstof bij te vullen neemt hij het mee terug. Het staat al weken ongebruikt in de weg te staan. Dan kunnen ze er beter iemand anders blij mee maken. Dikke doei!

Helemaal cold turkey zuurstofloos is misschien ook niet verstandig. Als compromis laat de man twee kleine cilinders in de garage achter. Voor het geval dat. Lijkt me een prima uitgangssituatie. En dan zien we wel.

Op het kleed is het intussen alweer behoorlijk hectisch. Arme Johan.

In plaats van sporten bij de fysio werp ik me vanmorgen op sokken memory. Is weer eens iets anders.

Check mijn nieuwe schoenen dan! Mijn outift of the day bestaat vandaag uit een dunne trui van H&M, mijn nieuwe favoriete jeans van Primark en mijn nieuwe schoenen dus van Dstrct. Ze zijn zelfs nog te koop zie ik.

Dit super lieve kaartje viste ik net uit de brievenbus. Het komt van Nk en de inhoud houd ik lekker voor mezelf.

In de loop van de dag kwam er een aanlokkelijk recept voor pompoensoep op mijn Facebook tijdlijn voorbij. En daar heb ik sindsdien zin in. Voor de zekerheid koop ik de benodigdheden (en nog wat andere zaken) alvast. Geen idee nog wanneer ik hem ga maken maar het kan nu in elk geval.

Ik kocht iets op marktplaats en moet dat ergens ophalen waar ik nog nooit ben geweest. En mijn ragbak heeft geen navigatie. Wat nu gezongen? Nou gewoon, opzoeken en opschrijven op een vodje. Net als vroeger. En dan maar hopen dat het goed gaat. Dat ging het natuurlijk niet. Godzijdank beschikt mijn telefoon over navigatie en praat me alsnog de goede kant op. Het was een dappere poging en weer een mooi avontuur.

Deze kocht ik, voor een prikkie. Ik hoop er snel in te kunnen beginnen.

Maar eerst moet ik de keuken in. We eten weer iets met risotto, namelijk dit gerecht. Hoe grappig om nu eens naar mijn eigen blog te kunnen verwijzen!

In tegenstelling tot wat in het recept staat, heb ik alles vandaag eens in een ovenschaal gemikt en de oven het werk laten doen. Dat beviel met dat andere risottogerecht zo goed dat ik het met deze variant ook eens wilde proberen. Missie geslaagd! De rijst wordt in de oven zelfs nog papperiger. Het duurt alleen wat langer dan in de pan, maar het voordeel is dat je er niet de hele tijd bij hoeft te blijven staan. In de tussentijd kon ik rustig sprayen, de keuken opruimen en mijn radslag oefenen.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Jolanda zei

Wat een geweldige mijlpaal!

Irène zei

@Jolanda: Echt niet normaal!