zaterdag 1 oktober 2016

Plog 605 - Een beetje jarig op 1 oktober

Wat deed ik op 01 oktober 2016?

GOEDEMORGEN! IK KAN NIET ANDERS DAN IN CAPS LOCK EN MET VEEL UITROEPTEKENS DE DAG BEGINNEN! HET IS VANDAAG 1 OKTOBER EN HET IS MET RECHT EEN FEESTDAG! VANDAAG BEN IK NAMELIJK EEN HALF JAAR MET ORKAMBI AAN DE GANG! EN EEN JAAR UIT HET ZIEKENHUIS KUNNEN BLIJVEN! EN EEN JAAR INFUUSKUURVRIJ!

Sara heeft hier allemaal geen weet van. Zij staat enorm mindful in het leven. Als iemand met de dag leeft is zij het wel. Ze hoopt vooral op stokjes, koekjes en snoepjes, eigenlijk. In feite is het net een kind.

Het is nog hartstikke ochtend maar mijn lieve mens is al terug van de kapper, die hem een frisse herfstcoup aanmat. We zouden vandaag eigenlijk naar vrienden in Den Haag gaan, maar een rondwarend virus aldaar deed ons besluiten om toch maar thuis te blijven. Mijn Orkambi-examen van aanstaande woensdag verdient het om voorrang te krijgen.

Roombi slaagt in elk geval ruimschoots voor zijn stofzuigexamen. Echt, wat is dit een fijn apparaat. Zo'n stofzuigrobot is even een investering maar je krijgt er heel veel vrije tijd en een schoon huis voor terug.

In de NRC staan vandaag maar liefst twee luxe contactadvertenties. Ik kan mijn geluk niet op! Maar ik zie het vooral als een gemist kans dat het in beide gevallen dames betreft die op zoek zijn naar een man. Want was het niet schitterend geweest als de "Sympathieke, goed uitziende vrouw (53) die als medisch specialist hoge ogen gooit" uit het bestand van Pier Ebbinge Relationship haar "gezellige, liefdevolle en karaktervolle ondernemende man (in ieder geval van aard)" had gevonden bij Exclusive Matchmaking?

Had ik misschien carrière moeten maken in de liefdesbemiddeling? Ik vond Carry Tefsen in Op Goed Geluk vroeger niet voor niks al heel tof...

Stop met het uitkramen van onzin Irène! Ga liever iets nuttigs doen. Bijvoorbeeld langs de penitentiaire inrichting rijden.

We hebben Nk opgepikt (al voordat we langs de PI reden!) om samen een frisse neus te gaan halen in het bos. Nu alleen nog even een route uitstippelen en we kunnen op pad.

Deze jonge woudlopers hiervoor beweren uiterst bedreven te zijn in het volgen van de bordjes die de juiste route aanduiden. Waarom zijn we dan nu al verdwaald??

Volgens mij zijn we niet de enige inboorlingen in dit woud van bomen en bordjes. Ik denk dat het vooralsnog niet nodig is om kauwgomkruimels te strooien.

Oh joepie, hier hebben we heel erg veel aan! En nieuw bord met nieuwe routes. We wagen opnieuw een poging.

Snotvergeme. We zijn amper onderweg of ik voel een hypo in mijn nek. Tuurlijk. Met een rolletje Dextro's in mijn tasje ben ik er goed op voorbereid. Klein momentje jongens, ik ben zo weer op de been. Dit geldt vooral voor Sara. Maar leg haar maar eens uit wat een hypo is.

Hoewel de omgeving zich uitstekend leent voor schitterende foto's weet ik het te presteren slechts met een mislukt plaatje van elfenbankjes aan te komen. Blame it on the hypo.

Maar wat is het lekker hier hè?!

Omdat de dag toch al compleet anders loopt dan ingecalculeerd, besluiten we dan ook maar volledig van de nood een deugd te maken. Het is tenslotte een soort van feestdag. En bij feest hoort wijn en spijs!

Proost! Op ons en elkaar en het leven en Orkambi en alles wat nog in het verschiet ligt. Het leven is zo leuk!

En de risotto met sukade is werkelijk goddelijk. Inmiddels zijn we bijna door onze tweede fles wijn heen. Als dat maar goed gaat...

Hej hej.

3 opmerkingen:

Inge zei

Van harte met deze mijlpaal, lang leve de Orkambi!

Neeltje zei

Het lijkt er op dat Orkambi een positief effect heeft! Ben er eerlijk gezegd niet zo in thuis, maar heb het even opgezocht. Geweldig! 👍👍👍👍

Vnn zei

Gefeliciteerd! Dat is wel een paar flessen wijn waard.
Verdwalen met een man erbij?! Hoe is dát mogelijk Sjrd?!
En oh jaaaa, op goed geluk! Genieten was dat :)