vrijdag 7 oktober 2016

Plog 609 - Met een zoekplaatje

Wat deed ik op 07 oktober 2016?

Goedemorgen. De ragbak heeft een afspraak bij de autodokter en dus ben ik samen met Sjrd opgestaan om in colonne naar de garage te rijden. Er blijkt zich een heel leven op straat te voltrekken rond een uur of acht. Met krioelende kinderen en opgedirkte moeders, fietsen en lopend. Ze zijn overal. Ik wist dat niet.

Terwijl de wereld al helemaal opgestart is duik ik gewoon terug mijn warme holletje in. Jullie zullen het nog even zonder mij moeten doen.

Een uurtje later zit ik op mijn vertrouwde plek en geef ik de dag een tweede kans.

Helemaal vlotjes loopt het allemaal nog niet dus ik mag best even op de bank om een programma terug te kijken. 

Klusjes op zolder zorgen altijd voor een groot gevoel van voldoening. En men kan weer iets aan. 

Ja hoi. Groetjes vanuit de spiegel. 

Getverderrie Jan Linders! Deze broccoli kocht ik dinsdag maar is nu al rijp voor de kliko. Of had ik hem in de koelkast moeten bewaren? En dan met de folie of zonder? Ik weet dit soort dingen nooit!

Mijn eitjes zijn gelukkig nog niet rot.

Voor een kliekjeslunch heel niet slecht! Ik probeer eens wat te minderen met zout, dat kan geen kwaad volgens mij. Daarom strooide ik peper en Italiaanse kruiden over mijn gebakken eitjes. Super lekker!

D'n deze hier is niet te houwen! Ze is zo wild als een kalfje in de lente. Het vers gemaaide gras zit tjokvol beestjes die allemaal gevangen moeten worden. Mijn schouder hangt na 500 meter al uit de kom van het getrek aan de lijn. Dit belooft een vermoeiende wandeling te worden...

Het is nog best warm geworden. Ideaal weer voor een voorzichtige surfles. Dat zijn ze in de rechter bovenhoek dan ook precies aan het doen.

Bij thuiskomst tref ik een leuke uitnodiging aan in de brievenbus. Octavie debuteert binnenkort met haar roman Voorland. En wij mogen op haar feestje komen! Ik ben dat literaire natuurlijk allemaal niet gewend, dus het voelt voor mij alsof ik naar het boekenbal mag. Maar als ik me al zo voel, hoe moet het dan voor Octavie wel niet zijn? Zij ís het boekenbal! Ze heeft gewoon een boek geschreven, dat uit wordt gegeven door een grote uitgever.

De ragbak staat weer te shinen op de oprit. Hij blijkt tiptop in orde. Het beest is gewoon vijftien jaar oud en heeft liefde nodig. Eigenlijk precies wat we al dachten. Dat is een proost waard.

We doen onze date night van vorige week gewoon over. Dit keer met kaarsen! En de belofte aan elkaar dat we straks gewoon gezellig Weeds opzetten en Taxi Driver laten voor wat hij is. Heb je Sara trouwens ergens gespot?

Hej hej.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

inderdaad plastic van de brocolie halen.

groet
Roelien

Vnn zei

Haha volgens mij heeft Sjrd lekkere deo volgens Sara.
Ik weet dat dus ook nooit met broccoli en ook niet met andere groente!Je moest eens weten hoeveel groente hier wordt weggegooid...zonde!
Ja druk hè rond 8 uur, moest erg lachen om dat stukje :) En vooral dat jij dan gewoon terug je holletje in kan. Dat lukt mij dus niet. Te onrustig voor.