maandag 10 oktober 2016

Plog 611 - Een plant met een volwassen uitstraling

Wat deed ik op 10 oktober 2016?

Goedemorgen. Het weekend schijnt weer voorbij te zijn. Hoe kan dat?

Zo! Volgens mij rekent een buurtgenoot op een barre winter en laat even een karrenvracht kachelhout aanrukken. De moderne tijd in optima forma. Vroeger jongen, vroeger! Toen werd je drie keer warm van zelf bij elkaar gesprokkeld hout. Een keer van het bomen kappen en kloven, een keer van het sjouwen en opstapelen en tot slot nog een keer van het opstoken. En ja, ik mag graag de gluurbuur uithangen.

Maar nu gaat deze gluurbuur braaf de sportbilly uithangen. Ik ben een soort kameleon.

Sara negeert alles. Zij lijkt vrij content met haar nieuwe Zweedse doekje. Dat is in elk geval iets.

Als er Dextro's aan te pas moeten komen ben je in elk geval diep gegaan. Met zonder maagsonde is het arsenaal aan uit te voeren oefeningen flink gegroeid. Lekker! En dat uit de mond van iemand die in eerste instantie geen zin had om te gaan...

De twaalfjarige in mij liet zich even gaan. Mijn ik van 37 kan haar wel waarderen. Ze bakt verdomd lekkere eitjes.

We waren zaterdag dus bij Ikea en daar kocht ik onder andere deze witte mandjes. Om de spraybalie nog wat opgeruimder te krijgen. En om het fornuis nog sneller beschikbaar te hebben als er gebraden moet worden. Zeer content mee!

De plek waar de meeste echtelijke ruzies ontstaan moet de afdeling met kussens en kleedjes bij Ikea zijn. Dan heb je er al heel wat gezigzagde meters door de woonloods opzitten en is de man het al goed zat. En prompt doemen daar de kussens op. En de kleedjes. De hebzucht van menig vrouw komt daar tot een hoogtepunt. Al wijt ik het zelf meer aan nesteldrang. We willen het gewoon gezellig maken! Bij ons thuis voerde Sjrd de eenzijdige regel in dat voor elk nieuw kussentje er een oud weg moet. Ik probeer mijn weg daarin te vinden. Dat de slaapkamerkussens eindelijk zijn vervangen door fatsoenlijke bankkussens (mét eendenveren!) waar ik lekker tegenaan kan hangen vinden we in elk geval allebei een enorme verbetering. En dat ene kussenhoesje met die leuke sparren vraag ik gewoon keihard met kerst.

Zo'n dag waarop je verdorie aan het eten blijft! Nieuw insulinenaaldje geschoten, flink gesport en maar hypo's wegkauwen. Ik omarm het maar, en probeer de gedachte te negeren dat ik hiermee al dat gezwoeg weer compleet teniet doe.

Check ons nieuwe plantje! "De badkamer krijgt hiermee echt een volwassen uitstraling," aldus de mens. En zo is het. We staan allebei nog in zeer directe verbinding met ons innerlijke kind.

De roze badeend is geruimd. Ook in dit hoekje voegde ik een snuf volwassenheid toe. Al staat het nu wel erg strak in het gelid allemaal.

Keukentijd! Met verse boodschappen, kookvoorbereidingen en wijn. Deze fles kocht ik om het etiket. Hij oogt in elk geval heel toegankelijk. Dat komt misschien ook door het alcoholpercentage van 12%. Daar let Sjrd dan altijd weer op. Het is iets meer dan zoetjeswater, een echte wijvenwijn. Prima.

Een dikke prima is deze stamppot van rode bieten. Ik probeer elke week een nieuw recept uit van Pauline. En aangezien haar archief gigantisch is kan ik nog een hele poos vooruit!

Maandagavond. Voetbal, wijn en een kaasje. We doen gewoon nog even alsof het weekend is!

Hej hej.

Geen opmerkingen: