vrijdag 14 oktober 2016

Plog 614 - Een grote verkleedpartij

Wat deed ik op 14 oktober 2016?

Goedemorgen! Ik begin de dag met een en al frisheid. Dat heeft te maken met mijn volle agenda vandaag. Ja ja. Lekker belangrijk!

Ha Saar! Hoe ziet jouw agenda eruit? Nog wilde plannen?

Ze probeert in elk geval zoals altijd mijn ontbijt te stelen. Tot zover niks nieuws onder de zon.

Om elf uur staat mijn eerste afspraak op de stoep. De instructrice van Yspomed komt mijn nieuwe insulinepomp brengen en uitleggen hoe alles werkt. Eindelijk!

Van tweeënhalf uur uitleg absorberen krijgt een mens maar honger. Het lijkt nu alsof zo'n nieuwe insulinepomp nóg meer rommel met zich meebrengt maar uiteindelijk, als alles opgeruimd is, kan ik juist met minder spullen nog beter vooruit.

Kijk, hier zit hij nu, mijn Omnipod. Doordat het een draadloos systeem is kun je de pomp op verschillende plekken plaatsen. Voor het eerst in acht jaar insulinepomptherapie is mijn buik vrij van allerhande medische toeters en bellen. Ik weet niet wat me overkomt! Ik overweeg een navelpiercing, om het te vieren. En de leegte te compenseren.

Sporten met de Omnipod gaat ook prima, weet ik inmiddels. Ik heb gebuikspierd en gesquad als een malle. Een negerzoen lijkt me meer dan op zijn plaats nu. We willen er ook weer geen wasbord van maken natuurlijk.

Hoe die gespierde breinaald op de bank zo strak in haar vel blijft zitten is mij ook een raadsel. Goeie Griekse genen.

Het lijkt wel een modeshow op deze manier hè?! Voor de derde keer op een dag trek ik een ander pak aan. Als opmaat naar het weekend mag mijn flodderbroek vast aan. Gecombineerd met een net vest lijkt het nog heel wat.

Hier nog maar weer een keer langs. Het principe van op maandag de weekboodschappen doen lukte niet helemaal deze week. Dat is verder geen ramp, zo reëel moet je ook zijn.

Bovendien heb ik nu al mooi een vel vol Alessi spaarzegels! Het merendeel gekregen van medeboodschappers die ze niet hoefden. Nou ikke wel! Na de voetbalpoppetjes is het nu mijn beurt. Ons afgekloven Ikeabestek is behoorlijk aan vervanging toe én ik ben dol op Alessi. Dus aan alle lezers die deze zegels bij Jan Linders krijgen (aangeboden) maar ze niet hoeven: kom maar door!

De cactusvaas op de plank schreeuwde om weer eens een bloemetje. Volkomen terecht.

Voor op tafel nog een nieuw herfstig plantje en we zijn rond. Sjrd is nog niet eens onderweg naar huis maar ik ben toch alvast met een klein glaasje wijn begonnen. En heel misschien een paar stukjes kaas, stiekem in de keuken.

Aan tafel! Hoe begin je het weekend beter dan met onze lievelingspasta? Het gerecht is weer helemaal terug van weggeweest!

Min of meer per ongeluk belanden we in de show van Daniël Arends en we blijven hangen. Op een gegeven moment zitten we allebei te huilen van het lachen op de bank. Goed gekozen.

Hej hej.

4 opmerkingen:

Vnn zei

Hoezee voor je kale buik! Houden zo (als in: laat die navelpiercing maar voor de 16-jarigen ons ons ;)).

Daniël Arends is fantastisch hè! Ben altijd heel heftig aan het knikken als ik naar hem luister. Vooral het stuk over de singer-songwriters: geweldig!

Neeltje zei

Fijn, zo draadloos! Dat geeft bewegingsvrijheid!

Irène zei

@Vnn: Je weet toch...
Hij Daniël met zijn publiek speelt vind ik zo knap. Die botheid. Soms twijfel ik of het wel gespeeld is.

@Neeltje: Enorm, het is zalig!

Vnn zei

Ja precies! Volgens mij speelt hij dat hij het speelt en heeft bijna niemand dát in de gaten (maar jij en ik wel, ha!).