maandag 17 oktober 2016

Plog 616 - In het geheel geen saaie maandag

Plog 616: wat deed ik op 17 oktober 2016?

Goedemorgen. Inderdaad, dit is heel andere koek. Ik schrik er zelf ook van.

Dit is zo'n vertrouwd beeld, ik had niet anders verwacht. Ik ben benieuwd wanneer haar blaas wakker wordt. Zo te zien gaat het nog wel even duren.

Sporten gaat 'em vandaag niet worden. Ik zie mezelf genoodzaakt om erg dicht in de buurt van de plee te blijven. Het is niet dat ik een buikvirus heb hoor. Daar doet mijn lijf niet aan. Ik heb het donkerbruine vermoeden (ha ha) dat de pompoensoep die ik gisteren met kommen tegelijk naar binnen heb gegoten een nogal laxerende uitwerking heeft. Fanatiek squads maken zou in deze staat van zijn desastreuze gevolgen hebben.

Dat geeft mij wel mooi de tijd om een alternatief te vinden voor Picasa. Met dat programma maakte ik altijd mijn kopfoto's. Ik was er niet heel enthousiast over maar mijn nerdfactor is te laag om vrijwillig op zoek te gaan naar iets beters. Nu word ik er echter toe gedwongen want Picasa is dood. Zijn dood is blijkbaar op tijd aangekondigd maar die mededeling is nooit tot mij gekomen. Tot ik er vandaag al Googelend achterkwam. Miljaar! Godzijdank kreeg ik van collega Sarah de gouden tip. Zij werkt altijd met https://www.canva.com/ en is daar erg tevreden over. We gaan het beleven. Tot zover het kijkje achter de blogschermen.

Weet je wat? Ik warm die allerlaatst kom pompoensoep ook nog gewoon op! Heel veel erger kan het toch niet worden. En ik heb er geen buikpijn van of zo dus ach. Tot zover de verslaglegging van mijn stoelgang. Beloofd.

Laat ik me hier eens nuttig maken.

Een fris bed in 1, 2, 3!

In al ons weekendenthousiasme gingen we gistermiddag nog even naar het outlet. DOM! Ik heb het er nog nooit zo druk meegemaakt. En het was niet eens een Duitse feestdag. Maar goed, ik ben uiteindelijk toch geslaagd voor een winterjas én deze spijkerbroek. Ik moest ervoor door de hel maar hij zit hemels! Hij is van Mexx en hangt van stretch aan elkaar. Wat wil een mens nog meer?

Goed, laat ik dan nu maar eens een nieuwe Omnipod gaan plaatsen. De oude eraf pulken was nog geen sinecure. Ik hoef in elk geval niet bang te zijn hem er per ongeluk af te stoten of zo. Je kunt het maar weten. En ik ga straks toch maar billendoekjes kopen, op advies van de instructrice. Want die zijn lekker vet en killing voor de lijm.

De titel van mijn eerste roman wordt denk ik "Mandarijnen, waarom koop ik ze nog?"

Al met al ben ik enorm productief vandaag. Maar echt.

Dit wordt spannend. Ik maakte een kick ass boodschappenbriefje en liet dat vervolgens gezellig op de keukentafel liggen.

Zou dit nou lekker smaken? Als ik zin heb in een stokbroodje kruidenboter dan eet ik dát toch? Dan ga ik toch geen chips nemen met die smaak? Ik weet zeker dat deze chips niet op mijn briefje staan dus gelukkig kunnen ze hier blijven.

Als je eens zin hebt in iets HEEL MAKKELIJKS en iets heel anders raad ik je met klem aan om deze stamppot van zoete aardappel te maken. Het recept komt natuurlijk weer van mijn culinaire BFF Pauline. Je hoeft echt alleen maar de gigantische zoete aardappels te schillen en in een pan te doen. Ze zijn met tien minuutjes hartstikke gaar en perfect stampbaar. Daarna mieter je er voorgesneden rucola, voorgesneden zongedroogde tomatenreepjes en voorgesneden feta bij en zet je alles onder elkaar. Klaar. En LEKKER! Enig puntje van aandacht is de hoeveelheid die Pauline aanhoudt en onze honger. Zij adviseert voor vier personen een kilo aardappels aan te houden en maar 100 gram feta te gebruiken. HAHAHA! Wij aten met ons tweeën bijna een kilo aardappels (als je er puree van maakt lijkt het sowieso te slinken, vind ik) en ik gooide er het hele potje Apetina kaasblokjes bij. Want niks zo stom en inefficiënt als met honger van tafel gaan.

De rest van de avond heb ik me hiermee bezig gehouden. Ik begrijp werkelijk niet hoe vrouwen 'even tussendoor' hun nagels lakken en daarna weer doorgaan met hun leven. HOE DAN? Ik heb de hele avond zo stijf als een plank en met gevouwen handjes op de bank gelegen. Sjrd moest mijn dekentje over me heen leggen, drinken voor me pakken en mijn pillen in mijn mond stoppen. Als ik zo naar bed ga is het bidden dat mijn nagels inmiddels droog genoeg zijn om morgen niet met de afdruk van het dekbed (ja dat kan!) in mijn gelakte nagels wakker te worden. Ik hou mijn gevouwen handjes zedig boven de dekens.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Inge zei

Ai, de outlet op zondag ...

Irène zei

@Inge: ja, juist wij hadden beter moeten weten...

Neeltje zei

Voor mij ook een ander fotobewerkingsprogramma dan Picasa, bedankt voor de tip! Ik ga kijken.