donderdag 20 oktober 2016

Plog 618 - Met een kers op de appelmoes

Plog 618: wat deed ik op 20 oktober 2016?

Goedemorgen! Deze boterhammen zullen zo'n beetje het enige doorsnee huis-, tuin- en keukenvoedsel zijn wat mijn huig vandaag raakt dus laat ik er maar dubbel van genieten.

Kijk aan, team Bootje Uit Het Water Halen is al terug van hun missie. Fijn dat dit taakje weer achter de rug is. Kan het nu in alle rust gaan winteren. Daar heb ik eerlijk gezegd best zin in. Zal ook wel bij de nieuwe en verbeterde Irène horen, denk ik.

Net als het dragen van jurkjes in de herfst zonder na een uur al klappertandend van de kou onder een dekentje op de bank te belanden. Zo had ik me de herfst altijd voorgesteld ja!

Bij het plaatsen van mijn derde pod maakte ik dus een beginnersfout. Ik dacht dat er in het vulproces iets mis gegaan was waardoor de pod onbruikbaar was geworden en deactiveerde hem om weg te gooien. Om er bij de vierde pod achter te komen dat die derde eigenlijk prima was. Woeps. Een belletje naar de fabrikant leverde de vooralsnog geen nieuwe pod op, maar wel de wetenschap dat ik niet het enige groentje ben. De dame aan de andere kant van de lijn had vlak voor mij iemand aan de telefoon die precies dezelfde fout had gemaakt. Je hebt er niet zoveel aan maar het is toch leuk, of zo. En door.

Op wonderbaarlijke wijze bevind ik me plots in de Oranjerie. Hoe dat zo? En met wie?

Met Ll! Om te lunchen, dat lijkt me evident. En bij te kletsen. We spraken elkaar tenslotte afgelopen zaterdag nog. Er gebeurt een hoop hoor, in een korte week!

*zwiep zwiep* Herfstiger wordt het vandaag niet. *zwiep zwiep*

Laten we maar naar huis gaan.

Huup huup. De grote wisseltruc! Ik mag lekker met Ll mee richting Eindhoven. Daar moet ik zijn voor het avondprogramma van deze fijne dag.

Nou doei! Bedankt voor de gezelligheid en de lift, tot snel!

Goed, het Van der Valk in Eindhoven. Super gezellig!

De eerste tekenen van kerstmis slaan je bij binnenkomst meteen in het gezicht. Confronterend.

Ik heb me alvast in het restaurant geïnstalleerd met een wijntje. Mijn date is wat verlaat. Maar daar zullen we hem dan eindelijk hebben! Ik vermoed dat hij ook wel een wijntje lust, na al het fileleed.

De vegetarische pasta is de beste keus die ik vanavond kon maken. Veel champignons, kaas en een gepocheerd eitje.

Zelfs de appelmoes met kers ontbreekt niet op tafel! Humor van de vierde generatie. Het zou zomaar kunnen dat ik dit potje in mijn tas stop. Zonder het lepeltje natuurlijk. Dat zou diefstal zijn.

We arriveren ruim op tijd bij het parktheater. Dat is fijn want op voorhand leek het haastwerk te worden, maar dat bleek een onjuiste inschatting.

In afwachting van Ronald Goedemondt. De verwachtingen zijn hoog gespannen. De vorige keer heb ik zitten huilen van het lachen om DJ Rainforest in De Tuinen.

Saartje! Voor jou was deze dag saai ja. Dat snap ik wel. Maar nu heb ik mijn knuffelpak aan en is het Saratijd.

Zie je wel?

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Wat een volle, leuke dag. Maar hoe was RG??