zondag 23 oktober 2016

Plog 621 - Even resetten

Plog 621: wat deed ik op 23 oktober 2016?

Oh. Ook goedemorgen, kleine wazige wereld. Weetje, eigenlijk is dit precies waar ik zin in heb vandaag. Mezelf hullen in een verstilde cocon, zonder prikkels van buiten. Na de kakofonie van gezelligheid van gisteren moet ik mezelf vandaag even resetten.

Sara zichtbaar ook. Haar grootouders hebben weer het uiterste van haar gevraagd. Ze is er zelfs dwars van gaan liggen.

Sjrd slaapt uit. Het is ik, mijn ontbijt en de krant. De radio die ik net had aangezet gaat weer uit. Elk geluid is teveel nu.

De een maakte een boodschappenlijst waar je een puntje aan kan zuigen. De ander tikte bijna de veertien kilometer aan. We zijn maar goed bezig.

Bij een resetdag hoort onlosmakelijk de hangoutift. Ik geloof dat dat zelfs in de wet staat. Ik kwam er niet onderuit mijn haar te wassen maar als kleine daad van verzet heb ik de boel niet droog geföhnd.

En dan kruip ik nu op de bank met mijn boek en wat lekkers. De radio staat nog steeds uit.

Wijntje dan maar? Waarom ook niet! Proost. Op de kinderen van anderen.

Een hond in mijn aura was het enige dat er nog aan ontbrak. Maar ook dit is geregeld. Hoewel ze erg druk is met de buurtpreventie. Dat is dan weer niet zo ontspannen.

Of ik er last van heb als hij de Playstation aanzwengelt? Nee hoor, zolang er maar weinig geluid bij komt kijken. En geniet er verder vooral lekker van.

Op zo'n dag als vandaag een bak comfort food uit de vriezer kunnen trekken. Dat maakt het af. De tomaten couscous soep met gehaktballetjes doet het ook in de tweede ronde nog prima. Warm naanbrood erbij, klaar.

We sluiten het weekend af met Weeds en ik neem er een bakje strooigoed bij. Het is tenslotte al bijna november. Dan mag het onderhand wel.

Hej hej.

Geen opmerkingen: