maandag 24 oktober 2016

Plog 622 - Paniek in de keuken

Plog 622: wat deed ik op 24 oktober 2016?

Goedemorgen! Het is weer maandag, we rollen zoetjes aan naar het eind van de maand, het jaar. Het jaar??

Saartje! Verbaas jij je ook zo over het vliegen van de tijd?

Volgens mij niet. Ze is alweer ingedommeld op Johan, die hier verdomd veel lijkt op zo'n voedingskussen. Is Johan niet eigenlijk een Barbapapa? Dan weer varaan, dan weer voedingskussen. Het zal mij benieuwen in welke gedaante we hem morgen aantreffen.

Buikpijn op maandag. Ik hoop niet dat hier een nieuwe traditie is geboren. Omdat ik niet weer de Sjaak Afhaak uit kan hangen gaan mijn oedeembuik en ik gewoon naar de goeroe.

En dat is maar goed ook want hij heeft weer allerlei leuke supersets bedacht.

Ik legpress inmiddels vrij makkelijk 90 kilo weg. De 100 lonkt. Wow!

Mijn besluit om meteen na het sporten alvast de weekboodschappen te doen is nu al geslaagd. We zorgen voor een flinke opstopping bij de groenten maar dat mag de pret niet drukken. Alleen ben ik wéér mijn boodschappenlijstje vergeten. Gelukkig ligt het dit keer in de auto en ga ik het nu toch maar even halen. Ik moet namelijk weer allerlei ingewikkelde specerijen hebben.

Yes! De buit is binnen en ik hoef vandaag niet meer naar buiten. De hel kan losbreken.

Eerst lunchen. Ik snak naar kaas.

En mocht ik gaan snakken naar zoet en of zout dan voorzie ik ook weinig problemen.

Dan is het nu tijd voor vinyl! Plaatjes draaien leukt de herfst enorm op vind ik.

Holly crap! Hier ging het dus bijna mis hè?! Het had weinig gescheeld of ik had opnieuw een gat in mijn buik gehad. Of een vinger minder. Het is verdorie al het tweede mes uit deze serie dat op deze manier aan zijn einde komt.

Een foto die is geplaatst door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

Maar goed, Paulines zoete aardappel curry staat lekker te pruttelen.

Kunnen wij mooi in de tussentijd alvast van een kaasje peuzelen. Want we houden hier tegenwoordig allemaal van kaas.

De curry met de ingewikkelde specerijen smaakt heel erg lekker! Voor de afwisseling kookte ik er eens quinoa bij. De hype is wel over zijn hoogtepunt heen, dus dan kan ook ik het met een gerust hart eens proberen, zonder bang te hoeven zijn voor een hipsterbaard of zo. Nou vind ik die hele kienwa niet alleen stervensduur maar ook nog eens nergens naar smaken. Letterlijk. Wel verschanst het zich heel irritant tussen je tanden. De friemelige zaadjes doen me nog het meest denken aan de korrels die in mijn verteringsenzymen zitten. En aangezien ik die al dagelijks slik zie ik geen meerwaarde in quinoa. Mooi, weten we dat ook weer.

Ach Halbe. Wat komt er toch een hoop diarree uit dat hoofd van jou. Zelfs Sara wordt er opstandig van, getuige het gebeuk op haar doek. Laten we maar naar bed gaan.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Quinoa (ook 1x geprobeerd, nooit meer) en Halbe: allemaal eens.