dinsdag 25 oktober 2016

Plog 623 - Een merkwaardige verzameling

Plog 623: wat deed ik op 25 oktober 2016?

Goedemorgen. Gezellig donker nog. Dat belooft wat als volgende week de klok is verzet.

Het gaat niet goed met Johan. Hij is zijn gezichtsvermogen verloren. Het lijkt me een vrij permanente situatie. Hier is weinig Barbapapa aan. De vermoedelijke dader ligt op de achtergrond, gehuld in zedelijk wit, de vermoorde onschuld uit te hangen. Ik weet wel beter.

Dat ik zondag geen zin had om mijn haren droog te föhnen begint me nu parten te spelen. Het hangt nog platter om mijn hoofd dan anders. Zelfs in een frommelknotje blijft het een pannenkoek. Nou ja. Goede reminder om de volgende keer na het wassen mijn haar wél dat beetje extra aandacht te geven.

De btw-aangifte hijgt inmiddels gezellig in mijn nek. Zal ik er vandaag dan voor gaan zitten?

Of...

Nee inderdaad. Ik moet heel nodig naar de Action. Voor ons wandelclubje. En dingen. Je weet wel.

Ho ho ho! Hoe aanlokkelijk ook, ik laat ze hier.

Kijk, deze lampjes vormden de basis van mijn missie. Opdat we ook in de donkere periode goed zichtbaar door het dorp stappen met ons allen.

Nu ik toch in de buurt ben loop ik ook meteen maar even bij de kringloop naar binnen.

Pap: deze is voor jou!

Ik weet niet hoor. Ze hielden er vroeger maar een bedenkelijke moreel op na.

Het was een behoorlijk geslaagd kringloopbezoekje! Ik scoorde maar liefst twee elpees van Kinderen voor Kinderen. Juist de twee nog ontbrekende albums in mijn collectie. Ik schaam me allerminst voor deze merkwaardige verzameling. Maar dat zal iedereen van mijn generatie begrijpen.

In mijn keuken vindt vanavond weer een experiment plaats. Echt, degene die mijn lootje dit jaar trekt zit geramd met rijmen en dichten. De wederopstanding van de hobbykok moet toch voer voor inspiratie zijn. Maar goed, wat zit er allemaal in deze pan? Nou, zeg maar alles! Het is een éénpanspasta. Superhandig! Want bijna geen omkijken naar en weinig afwas. Het recept van deze éénpanspasta met champignons en roomsaus komt van Shifra.

Ik maakte deze pasta voor twee personen en voegde toch 100 gram meer champignons en 50 gram meer roomkaas toe en voor de zekerheid 100 ml water extra. Maar 50 gram minder pasta dan het recept voorschrijft. De verhoudingen kloppen op deze manier nog steeds, al blijft er wat extra nat over. Die 100 ml extra water laat ik de volgende keer dus weg.

Hoewel Sara een goede oplossing weet voor het vochtprobleem. En dat we de bodem zowat uit de pan schraapten geeft denk ik wel aan hoe lekker het was.

Nou, daar ligt ze hoor, met d'r nieuwe lampjes en d'r verse sloffen. En dat wandelen dan? Uhm ja, het lijf is moe en heeft niet zo'n zin. Mijn nieuwe sloffen wonnen het ruimschoots van de lampjes. De buurtmeisjes moeten het maar een weekje zonder mij doen.

Na zo'n dagje met kinderen en een keur aan gameconsoles raakt Sjrd altijd nogal geïnspireerd om zelf ook de controller ter hand te nemen. Zo komt het dat de Wii vanavond is gereanimeerd en we samen Mario World spelen. Wat ik nog best leuk blijk te kunnen en waar de mens danig van onder de indruk is. Ha!

Hej hej.

Geen opmerkingen: