vrijdag 28 oktober 2016

Plog 625 - Op zoek naar de magische ring

Plog 625: wat deed ik op 28 oktober 2016?

Goedemorgen! Het is alweer vrijdag. Laten we snel beginnen, des te eerder is het weekend.

Hoewel we vandaag een beetje foetelen. Want Sjrd werkt thuis en dat voelt, zeker op vrijdag, als een lekker voorproefje op wat komen gaat.

Voor Sara gaat het allemaal wat te snel deze morgen.

Op sportief gebied wordt er zeker niet gefoeteld. Aan de slag. Op vrijdag extra hard zelfs!

Jij niet hoor. Maak je geen zorgen.

Eigenlijk had hier een selfie moeten staan, vanaf de loopband met op de achtergrond mijn bejaarde sportvrienden. Tot ik er eentje iets hoorde roepen over de jeugd en hun selfies. Hij deed het op een nogal smalende toon. NOU DAN NIET HÈ, OUWE?! Hoera voor herfstblaadjes. Anders had ik niks gehad.

Ik vergat al zo'n beetje de hele week om mijn bestelling bij de apotheek op te halen. Blijkbaar heb ik mijn geest helder genoeg gesport zonet. Volgens mij heb ik nog helemaal niet verteld dat er ook nog een pil uit mijn dieet is geschrapt hè? In overleg met heer dokteur ben ik gestopt met Trisporal. Het middel dat ik slikte om mijn ABPA in toom te houden. Mijn totaal IgE laat al langer een dalende trend zien maar sinds Orkambi is de waarde nog eens gehalveerd. Wow!

Oké. Dan is er nu geen ontkomen meer aan. Niks eerst douchen of omkleden. Acuut aan de btw ermee.

Stug bonnetjes inkloppen gaat ook prima met een wijntje en wat te knabbelen erbij. Denk ik. Leve het thuiskantoor!

Alles klaar, btw's ingediend, lege bureaus en een verse bietenstamppot met worstjes op tafel. En een huis dat meurt naar gebraden worst. Dat ook.

Mijn haakdozen staan al een tijdje hoog op de kast. Ik ben er even helemaal klaar mee. Waarom zit ik dan nu met een haaknaald en wat garen in mijn hand??

Omdat Nk hier een nieuwe hobby heeft. "Hoe moeilijk kan dat hele haken nou zijn?" dacht ze in de winkel en gooide twee geinige haakpakketjes in haar karretje. Nu zitten we samen te pielen op de magische ring en een lel van een beschrijving waar niet doorheen te komen is. Om een grappig ezeltjes te haken. Amigurumi heet die techniek. Klein en friemelig. En de exacte reden waarom ik het bij grote lappen rechttoe rechtaan stokjes haken houd. Misschien wat saai maar beslist doeltreffend. En meteen resultaat.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Neeltje zei

Zien haken, doet haken! 😃

Esther zei

Haha, die hond die zich om je voet heen kronkelt :)